8. Ganz novi festival poziva tinejdžere na sudjelovanje u predstavi ‘Listening Party’

Party na pozornici u kojem su domaćini velika grupa tinejdžera/ica između 13 i 17 godina najbolji je opis predstave ‘Listening Party’.

‘Listening Party’ (Foto: promo)

Grupa tinejdžera pušta svoju omiljenu glazbu u predstavi. Ponekad pjevaju i plešu uz taktove glazbe, ponekad plaču ili se samo druže i slušaju glazbu kako bi podržali i slavili jedni druge i tinejdžerske godine. Ponekad dijele priče, ponekad pričaju o glazbi koju slušaju i o sebi. Pozornica je njihova, riječi su njihove, oni imaju moć – iako je prisutna tek tijekom predstave – to je tinejdžerski party i oni će plakati ako hoće.

“Listening Party” premijerno je izvedena u Reykjavíku, Island, u jesen 2017. s tinejdžerima s Islanda. Sada se “Listening Party” događa u Studentskom centru u Zagrebu, u Teatru &TD u Savskoj 25.

“Tražimo 30-ak tinejdžera koji žive u Zagrebu i žele sudjelovati u predstavi! Predstava ili party nastajat će u suradnji s koreografkinjom Ásrún Magnúsdóttir koja ima veliko iskustvo u radu s mladima”, pozivaju iz direkcije festivala i dodaju: “Za sudjelovanje u ovome projektu nisu vam potrebne posebne vještine ili talenti. Sve što trebate je biti tinejdžer/ica i imati jednu pjesmu zbog koje se osjećate posebno. Možda je to tvoja omiljena pjesma, pjesma koja te čini tužnim/om ili te oraspoloži, možda je to pjesma na čije prve taktove proplešeš ili te podsjeća na tvoje prijatelje, majku, oca. Može biti bilo koja pjesma na svijetu! Ne moraš znati plesati ili pjevati ili izvoditi, sve što trebaš je biti voljan/na biti na pozornici s velikom grupom tinejdžera/ica i iskusiti pravu zabavu!”

Prije predstave održat će se jednotjedna radionica i tijekom te radionice slušat će se zajedničku glazbu i zajednički osmisliti samu predstavu.

Predviđeno je 20-ak sati radionice u periodu od 16. do 20. 9. 2018., a izvedbe bi bile 21., 22. i 23. 9. 2018., u 18 sati, u Velikoj dvorani Teatra &TD, u sklopu Ganz novog festivala.

Idealno vrijeme održavanja radionice moglo bi izgledati ovako:

16. 9. 2018. 10-17 sati,

17. 9. 2018. 15-21 sati,

18., 19. i 20. 9. 2018. po 3 sata (dogovor točne satnice prije početka radionice).

“Ipak, mi smo fleksibilni, i točna vremena održavanja mogu se još usklađivati ovisno o školskim obvezama prijavljenih polaznika”, stoji također u pozivu.

Što se tiče prijava, pišite čim prije, a najkasnije do 11. rujna 2018. na [email protected]. Za sve ostale informacije zovite na telefon 091 4593 430.

O voditeljici: Ásrún Magnúsdóttir je plesačica, koreografkinja, umjetnica i DJ-ica. Rođena je u Reykjavíku krajem 80-tih i plesom se počela baviti s deset godina. Završila je preddiplomski studij plesa na Islandskoj umjetničkoj akademiji. Napravila je nekoliko dobro primljenih i nagrađivanih radova za pozornicu te site-specific. Često je uključena u Reyjkavík Dance Festival i različite festivale i kazališta u Reykjavíku. Trenutačno je zainteresirana za rad s ljudima koji nemaju previše plesnog iskustva te pokušava učiniti nevidljive koreografije vidljivima. Ima veliko iskustvo u radu s različitim grupama ljudi poput tinejdžera, djece, svojih susjeda.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Slayer se vratio

Iznenađujućim razvojem događaja, Slayer se vratio – s dva dogovorena festivalska nastupa
Idi na Vrh
X