Baobab ima novi singl ‘Putnici’

Pjesma je snimljena prošle godine, ali na isti način kao što njezini junaci putuju izdaleka i idu još dalje, tako je i put ove pjesme do publike trajao mjesecima.

Baobab “Putnici”

Neuništiva ariljska grupa Baobab predstavlja novu pjesmu “Putnici”, koja je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu i YT kanalu grupe. Pjesma je snimljena prošle godine, ali na isti način kao što njezini junaci putuju izdaleka i idu još dalje, tako je i put ove pjesme do publike trajao mjesecima.

Da pjesma ne izblijedi pomogao je Vasilije Đukić iz benda Fade Out koji je napravio lyric video, a da muzika ima psihoterapeutski učinak zaslužna je mlada psihologinja Đurđa Petrović. Ograda koja dominira spotom nalazi se na plaži Žuta stena u Arilju, autor fotografije je Srećko Pantović.

Ista ekipa koja je snimala prethodni singl “Brooklyn-Arilje”, zaslužna je i za “Putnike”: Mišo Petrović gitare i glas, Nemanja Tomićević bubnjevi, Valentin Vasić bas gitara i Miloš Miladinović gitare – sve je nastalo u produkciji Aleksandra Jovanovića u studiju OFF u Sevojnu.

Baobab se kroz godine svog stvarnog ili imaginarnog trajanja dosta mijenjao, a taj proces traje i sada. “Kada god uspemo da dođemo od jednostavne pop melodije ili da gitarsku buku spustimo na nešto što se može lagano odzviždati, znam da smo na svom. To je nešto na čemu se osećamo najbolje,” kaže pjevač, gitarist i autor svih pjesama Mišo Petrović.

Baobab postoji više od dvadeset godina, a svoj prvi DIY album “Pesme iz babine kuće” objavili su još 1998. godine. Uz brojne promijene članova i pauze koje su trajale i po nekoliko godina, Baobab predvođen Mišom Petrovićem posljednjih godina objavljuje glazbu za svoju dušu i na radost mnogobrojnih ljubitelja ariljske psihodelije pomiješane sa naslijeđem Boba Dylana, Neila Younga te grupa The Band, Wilco

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X