‘Top Gun: Maverick’ srušio rekorde gledanosti u prvom vikendu prikazivanja

Film je u Sjedinjenim Državama zaradio 156 milijuna, a ukupno u svijetu više od 250 milijuna.

Top Gun: Maverick (foto: Paramount Pictures)

“Top Gun: Maverick” ostvario je najveće otvaranje u povijesti u terminu vikenda za američki praznik Dana sjećanja zaradivši impresivnih 156 milijuna dolara na domaćim blagajnama u prva četiri dana prikazivanja.

Ažurirane procjene mjerne tvrtke Comscore objavljene u ponedjeljak pomaknule su dugo očekivani nastavak Paramounta “Top Gun” iznad prethodnog rekordnog ukupne zarade za Dan sjećanja koji je postavio Disneyjev “Pirati s Kariba: Na kraju svijeta” iz 2007. sa 153 milijuna dolara tijekom produženog blagdanskog vikenda.

U “Top Gun: Maverick” se Tom Cruise vraća kao legendarni mornarički pilot Pete “Maverick” Mitchell 36 godina nakon što je prvi put očarao publiku u originalnom “Top Gunu”. Ovaj put, Cruiseov Maverick se vraća u program Top Gun kao instruktor zadužen za obuku sljedeće generacije elitnih borbenih pilota.

Variety je izvijestio da je otprilike 55% publike filma bilo starije od 35 godina, što ukazuje na privlačnost filma za one demografske skupine koje su se najviše oklijevale vratiti u kina.

“Top Gun: Maverick” nadmašio je ranija očekivanja u kino blagajnama, koja su predviđala da će zaraditi 130 milijuna dolara tijekom četverodnevnog vikenda. Riječ je ujedno i o Cruiseovom filmu s najvećom zaradom u prvom vikendu prikazivanja. Sveukupno, procjenjuje se da je “Maverick” globalno na kino blagajnama zaradio 252,7 milijuna dolara u prvom vikendu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X