Umro je Joe Egan, jedan od frontmena Stealers Wheel i koautor ‘Stuck in the Middle with You’

Egan je osnovao Stealers Wheel s Gerryjem Raffertyjem 1972. godine.

Joe Egan (foto: YouTube Screenshot)

Joe Egan, koji je zajedno s Gerryjem Raffertyjem bio jedan od osnivača i predvodnika škotskog benda Stealers Wheel, preminuo je u 77. godini. Grupa je bila najpoznatija po svom hitu “Stuck in the Middle with You”.

Eganova smrt objavljena je na Facebook stranici pokojnog Raffertyja koju vodi njegova kći Martha: “Vrlo tužna vijest da je druga polovica Stealers Wheela, Joe Egan, preminuo u miru jučer poslijepodne [6. srpnja] sa svojim najbližima i najdražima oko sebe . Uvijek ću ga pamtiti kao dragu i nježnu dušu. Neka počiva u miru.”

Stealers Wheel osnovali su Egan i Rafferty 1972., a njih su dvojica dijelili glavne vokalne dužnosti. Odmah su postigli hit sa “Stuck in the Middle with You” sa svog istoimenog prvijenca, objavljenog kasnije te iste godine.

Pjesmu, koja uključuje Raffertyja kao glavnog vokala i Egana kao harmoniju, zajedno su napisala dvojica glazbenika, a zauzela je 6. mjesto Billboard Hot 100 ljestvice.

Godine 1992. “Stuck in the Middle with You” stekao je novu slavu jer je zvučno pratio kultnu i vrlo uznemirujuću scenu u filmu Quentina Tarantina “Reservoir Dogs”, u kojoj lik Michaela Madsena, Mr. Blonde, pjeva uz melodiju i pleše dok muči policajca .

Rafferty je napustio Stealers Wheel u vrijeme kada je bend izdao svoj debitantski album, ali se ubrzo vratio jer je “Stuck in the Middle with You” uzletio na top ljestvice. Grupa je izdala još dva albuma — “Ferguslie Park” iz 1973. i “Right or Wrong” iz 1975. — prije nego što se raspala 1975. godine. Nijedna od tih ploča nije postigla veliki komercijalni uspjeh, iako je bend postigao skroman hit s pjesmom “Star” s “Ferguslie Parka” koju je napisao i pjevao Egan.

Stealers Wheel nakratko su se ponovno okupili 2008., iako bez Raffertyja ili Egana. Rafferty, koji je nastavio uspješnu solo karijeru u kasnim 70-ima i 80-ima, umro je u dobi od 63 godine 2011. od zatajenja jetre.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X