Adam Semijalac i Fige rasprodali koncert u Lisinskom

Rasprodan je premijerni koncert ‘Ode dite’ Adama Semijalca i ženskog zbora Fige u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Adam Semijalac i Fige rasprodali Mali Lisinski (Foto: Promo)

Adam Semijalac, donedavno poznatiji kao Bebè Na Volè, originalno je ime na glazbenoj sceni već dva desetljeća, tijekom kojih se istaknuo kao jedan od najvažnijih domaćih blues-gitarista, pjevača i autora. Svojim je albumima “Time of Great Depression” i “Hate Is a Wonderful Thing” 2015. i 2018. privukao pozornost šire glazbene scene, da bi prošle godine dvama albumima predstavio originalnu stilsku viziju tradicijskoga glazbenog naslijeđa.

Prvi prošlogodišnji album “Moje srce se reskoli” album je s obradama narodnih pjesama koji je Adam snimio u suradnji s našom uglednom etnoglazbenicom Dunjom Knebl, dok je samostalan autorski album “Ode dite” izuzetno glazbeno djelo nadahnuto glazbenom baštinom i folklorom našega podneblja, koje je oduševilo i domaću i inozemnu publiku i kritiku. Na albumu je Adam odsvirao tradicijske instrumente dangubicu i bugariju na originalan, bluzerski način stvorivši dojmljivo glazbeno pseudonaslijeđe.

Album “Ode dite” objavljen je u svibnju 2023., a koncertnu promociju doživio je tek godinu poslije jer je sam album sniman u teškoj životnoj situaciji za Adama, koji je nakon operacije karcinoma štitnjače izgubio glas. Na albumu je uspio otpjevati sve pjesme, ali glas mu se nije dovoljno oporavio da bi mogao održati cjelovečernji koncert. Na ovom će ga koncertu stoga pratiti članice zadarskoga zbora Fige, s kojima je već nastupio prošle godine.

Lisinski srijedom & Izvorišta 8. svibnja premijerno predstavljaju koncertnu promociju cijeloga albuma “Ode dite” vokalno osnaženoga glasovima Vinke Bedeković, Zrinke Džoić, Tine Mijolović, Ines Stefanovske i Ana-Marije Zubčić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X