Balkan Funk Experiment predstavlja singl i spot ‘Zli duhovi’

Balkan Funk Experiment objavio je prvi spot za pjesmu ‘Zli duhovi’ s nadolazećeg albuma. Kompletan spot snimljen je u homemade produkciji pod redateljskom palicom Mihaila Radosavljevića i Ante Lovrinovića.

Balkan Funk Experiment (Foto: promo)

Ideja za pjesmu proizašla je iz sumnjivih događanja tijekom probe u Glazbenoj kući, nad jednim od članova benda, koji je uz zle dimove, vidio i zle duhove, te je u trenutku inspiracije napisan tekst. Video za pjesmu tematski prati mistiku zlih duhova s lutkama iz afričke kulture koje perkusionist Goran prikuplja u svom domu. Kako je odrastao u Africi, ta mistika ga zanima i prati cijeli život.

“Imamo prvi spot! Sve homemade u stanu Goran Goldbergera s mističnim voodoo lutkama, zlim duhovima i dimovima. Bubnjar Radovan Karković je popravljao krov na Pelješcu i nije bio prisutan te subote, tako da nas je sanjao ispod japanske trešnje kod Glazbena Kuća tjedan dana kasnije. Mihailo Radosavljević je imao odlične ideje za režiju, statični i stop motion kadrovi s kojim sam se namučio u montaži (sanjam rakiju), al se isplatilo. Ispalo je neloše. Odlični audio mix i master su napravili Tom Šlogar, Rok Mozbah i David Jovan, koji su kombinirali digitalni i analogni mastering”, dočarao je proces nastajanja spota basist Anto.

Balkan Funk Experiment je funk rock jazz fusion bend s referencama na etno zvuk Balkana. “

Ritmovi Hrvatske, Bosne, Srbije i Makedonije servirani za vašu dušu 21. stoljeća. Muzika koja vas budi, tekstovi koji vas provociraju i pokreću. Jednostavno umjesto kompliciranog. Kritika bez kritike i svjedočenje o vremenu u kojem živimo”, kažu o svojoj glazbi Balkan Funk Experiment.

Grupa će u narednim mjesecima planira objaviti čak šest singlova s novog albuma, do će se koncertna promocija albuma održati krajem ljeta u Zagrebu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X