Adele ‘Skyfall’ – objavljena službena pjesma novog filma o Jamesu Bondu

Premijerom Adeline pjesme ‘Skyfall’, službene pjesme novog filma o agentu 007, obilježena je pedeseta obljetnica filma ‘Dr No’, a time i James Bond franšize.

Adele (Foto: Mari Sarii)

Nakon što je 90 sekundi pjesme ”procurilo” na internet prošli tjedan, fanovi i kritičari bili su izjednačeni u pohvalama – Evening Standard nazvao ju je ”najboljom još od Shirley Bassey”, The Daily Telegraph opisao ju je kao ”Bondovu pjesmu koja ‘dotiče srce’ ”, LA Times je napisao da se i u tih 90 sekundi mogla prepoznati klasična Bond tema, dok ju je The Guardian nazvao ”prekrasnom laganom baladom”.

Kada je pročitala scenarij filma, Adele je pozvala Paula Epwortha da zajedno sa njom napiše i producira temu za “Skyfall”. O suradnji i snimanju Adele iskreno kaže: ”U početku sam bila malo neodlučna. Kada se radi o pjesmi za Bonda, uvijek postoji određeni pritisak. No zaljubila sam se u scenarij, a Paul Epworth koji je producirao pjesmu imao je neke odlične ideje i bila bih luda da to nisam napravila. A bilo je i zabavno pisati pjesmu prema scenariju, nešto što do sada nisam radila. Kada smo ju snimili, bio je to jedan od najponosnijih trenutaka u mom životu. Sigurna sam da ću i sa 60 ljudima govoriti da sam bila ‘Bond djevojka’!”.

”Skyfall” je snimljena u Abbey Road studiju u Londonu uz pratnju orkestra od čak 77 glazbenika i prva je njezina nova pjesma objavljena nakon megauspješnog albuma ”21” početkom 2011.  Album se do danas prodao u preko 24 milijuna primjeraka i donio Adele  6 Grammy-ja, 2 Brit Awarda, i 2 nagrade Ivor Novello.

Film “Skyfall” u hrvatskim će kinima zaigrati od 1. Studenog 2012. Ulogu Jamesa Bonda, tajnog agenta 007 ponovo je odigrao Daniel Craig, a radi se o 23. filmu ovog serijala, koji je najdugovječnija filmska franšiza svih vremena.

U sklopu Pop Up biblioteke Dallas recordsa, nedavno je objavljena i najprodavanija biografija Adele u kojoj se može saznati sve o životu i karijeri ove planetarno popularne pjevačice, a sada i Bondove djevojke.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7HKoqNJtMTQ[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X