Album Azra ‘Ravno do dna’ je najbrže rasprodano vinilno reizdanje u Hrvatskoj

‘Ravno do dna’, trostruki koncertni album grupe Azra, originalno objavljen 1982. i ponovno reizdan 2022. najbrže je prodano ponovno objavljeno vinilno izdanje jednog izvođača u Hrvatskoj.

Azra ‘Ravno do dna’ – najbrže rasprodano vinilno reizdanje u Hrvatskoj (Printscreen: webshop.crorec.hr)

Očekivano je po najnovijim podacima prodaje Hrvatske diskografske udruge trostruko vinilno izdanje koncertnog albuma grupe Azra “Ravno do dna” drugi tjedan zaredom na vrhu Top-liste prodaje.

Uz sve svih pet najprodavanijih albuma ovoga tjedna pripadaju reizdanjima. Među pet najprodavanijih albuma, točnije na drugo mjesto, vratio se sastav Idoli s pločom “Odbrana i poslednji dani” (Croatia Records). Svoj najbolji rezultat (broj tri) ostvarilo je diskografsko izdanje “Kiselina”(Croatia Records) grupe Pop Mašina, dok je na četvrtom mjestu sastav “Parni valjak” s albumom Buđenje (Croatia Records). Krug pet najprodavanijih domaćih diskografskih izdanja u Hrvatskoj zatvara” Treći svijet” (Croatia Records) grupe Haustor.

Na webshopu Croatia Recordsa istaknuto je da je “Ravno do dna” rasprodan. Podsjećamo da je Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa u intervjuu za 24sata izjavio: “Ovaj album ima samo 2000 primjeraka. On je limitiran jer je to nešto posebno.”

Dakle, dvije tisuće vinilnih ploča prodano je dva tjedna od objave, a Bobogredac je također rekao kako neće više biti novih tiraža albuma “Ravno do dna”.

U istom intervjuu je dodao kako su bivšim članovima Borisu Leineru i Miši Hrnjaku uplaćeni iznosi od izvođačkih prava, a da su Branimiru Štuliću otvorili deponirani račun u banci, na koji dobiva po 10% autorskih i po 10% izvođačkih prava.

No o svemu tome se prošli tjedan Branimir Štulić osobno obratio na ovom portalu:

Branimir Štulić o lažima, krađi, karijeri i dugovima povodom reizdanja albuma ‘Ravno do dna’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X