Album ‘Veronautika’ Nikole Vranjkovića od sada i na hrvatskom tržištu

Svestrani glazbenik, skladatelj, tekstopisac, audio inženjer i producent Nikola Vranjković na regionalnoj glazbenoj sceni prisutan je gotovo trideset godina.

Nikola Vranjković ‘Veronautika’

Prije angažmana u poznatom beogradskom rock bendu Block out četiri je godine živio i svirao u Moskvi, a po povratku je radio kao studijski glazbenik. Osim vlastitih projekata Nikola je kao audio inženjer i producent surađivao s brojnim poznatim glazbenicima i sastavima poput Bajage i Instruktora, Massima, Darka Rundeka, Leta 3, Eyesburna, Darkwood Duba i Like Kolorado. Dobitnik je nagrade “Strune od svetla” koja se dodjeljuje za poseban doprinos afirmaciji pjesničke riječi u rock i blues glazbi, a posebno mu je draga nagrada grada Beograda za album “Godine sirotinjske zabave” koju je snimio upravo s grupom Block out.

Album “Veronautika” objavljen 2017. godine bio je jedan je od najiščekivanijih regionalnih rock izdanja. Istoimeni singl predstavljen prije izlaska albuma snimljen je u suradnji s basistom grupe Let 3 Damirom Martinovićem Mrletom, a sjajno je najavio 15 pjesama koje nose prepoznatljiv autorski potpis Nikole Vranjkovća. Tekstovi inspirirani aktualnim društvenim i životnim problemima, žestoka svirka i izuzetna zvučna slika čine ovaj album jedinstvenim, a svakog pojedinca će potaknuti na promišljanje o sebi, svojoj okolini i umjetnosti.

“Lijepo je čuti pohvale, ali ne bih prestao raditi da ih nema, niti bih promijenio pravac. Pokušavam ne razmišljati previše o svemu tome, jer što više razmišljaš veća je mogućnost da skreneš s puta. Postoje albumi koji se ljudima isprva ne dopadnu i budu prihvaćeni tek nakon nekoliko godina, ali neki od tih albuma su izuzetno veliki i važni.” – rekao je Vranjković.

Dvostruki CD “Veronautika” možete kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X