Dub FX, Igralom, Duo Franolić Ćulap i Drago Diklić na 17. Tabor Film festivalu

Slagalicu glazbenog programa ovogodišnjeg Tabor Film festivala upotpunjuju nova glazbena imena – Dub FX, Igralom, Duo Franolić Ćulap i Drago Diklić.

Dub FX (Foto: promo)

Pionir eklektičnog live-looping-beatbox zvuka, street performer Benjamin Stanford, poznatiji kao Dub FX jedinstven je glazbenik koji svojim nastupima, ali i načinom na koji je ostvario svoj glazbeni uspjeh postao inspiracija milijunima diljem svijeta. Držeći se svojih underground korijena, uspio je razviti zavidnu karijeru bez ikakve pomoći komercijalnih medija i diskografskih kuća, ostvarivši tako san mnogih glazbenika.

„Samo sam želio putovati i stvarati glazbu”, izjavljuje umjetnik koji je šest godina živio i svirao na ulici. Započevši svoj umjetnički put 2006. kada su društvene mreže bile novost, nije mogao predvidjeti kako će one postati tako važna platforma koja će ga lansirati u glazbene visine: „Prije nego sam uopće shvatio da su moje video snimke postale viralne, već sam svirao na najvećim svjetskim festivalskim pozornicama”, govori Dub FX.

Sunset Stage idealna je pozornica za jedan od najzanimljivijih alternativnih eksperimentalnih bendova regije – Igralom. Predstavnici autentične niške scene dolaze razigrati srca i tijela svojim, kako ga sami nazivaju, „hilbili-afro-fank zvukom”. Glazba Dimitrija Simovića, Darka Uroševića i Mladena Marjanovića nastaje na podlozi saharskog blues rocka, a njihovim improvizacijskom umijećem dovedenim do perfekcije, istodobno lišenim ikakvih barijera, nastaje neponovljiv i prepoznatljiv glazbeni doživljaj, zabilježen i na posljednjem albumu naziva “Sunovrat” koji se našao u mnogim izborima najboljih albuma u 2018. godini.

I ove će se godine za sve zaljubljenike u savršen spoj slasnih zagorskih delicija i glazbenih vrhunaca jazza, bluesa, etna i evergreena u Grešnoj gorici nadomak dvorca Veliki Tabor održati festivalski program pod nazivom „Food & Jazz”. U jednoj od dvije koncertne večeri posjetitelji će uživati u posebnom ozračju autorske glazbe Dražena Franolića i Kamenka Ćulapa, koji kao Duo Franolić Ćulap u svojim kompozicijama razvijaju specifičan orijentalni stil inspiriran arapskom, turskom, balkanskom, indijskom etno glazbom upotpunjenom bluesom i jazzom.

Put od svog omiljenog Trnja do zvjezdanog desiničkog neba za prijeći i legenda šansone i jazz glazbe Drago Diklić, koji će taborsku će publiku počastiti svojim bezvremenim hitovima, a glazbeniku čije su pjesme postale dijelom hrvatske nematerijalne baštine pridružit će se i sjajni glazbeni kolege – Julije Njikoš na klaviru, Ante Gelo na gitari, Mladen Baraković na basu, te Josip Cvitanović na bubnjevima.

U popratnom filmskom programu ove će godine posebno biti predstavljena dva domaća autora. Prošlogodišnji pobjednik u domaćoj konkurenciji, redatelj Igor Bezinović, na Taboru će se predstaviti retrospektivom svojih kratkometražnih filmova „Nepovratno”, “Goli sati”, “Vrlo kratki izlet”, “Benjamin”, “Cartolina de Momjan” i “Lovettovi”. U programu Zagorski specijal kojim se istražuju spone između Zagorja i filmske umjetnosti ove će godine biti prikazan “Dom boraca” redatelja Ivana Ramljaka, dokumentarac o sudbini kumrovečkog Spomen-doma boraca NOR i omladine Jugoslavije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X