Album ‘Zastave’ grupe Paraf reizdan na vinilu na 35. obljetnicu od objave

Nakon odlično primljenog box-seta Sabrana djela 1976.-1987., legendarni album Parafa Zastave (1984.g.) reizdan je na vinilu kao specijalno izdanje u povodu 35. obljetnice, s originalnim miksom i dodatnom skladom ‘Metalci’.

Paraf ‘Zastave’

Album “Zastave” koji predstavlja njihovu treću fazu djelovanja, donosi najkompleksniji i najambiciozniji diskografski korak Parafa. “Zastave” su zaboravljeno remek-djelo hrvatske i jugoslavenske rock glazbe, vizionarski proplamsaj i svojevrsno proročanstvo svega zla koje se počelo događati u nekadašnjoj domovini tek koju godinu nakon što su Parafi prestali s radom.

“Zastave” govore o kolektivnim ritualima u temelju nekadašnje zajednice, premda njih vidimo i kao civilizacijsku matricu posvuda, s naglaskom na njihovoj mitskoj, arhetipskoj podlozi. Zbog svoje dosljedne umjetničke centriranosti, besprijekorne glazbeno-tekstualne egzekucije zadanoga smjera, koja je uz to iznjedrila mračno-privlačnu, zloguku emocionalnost i zbog svoje autentične oporbe okovima društvene zbilje, Zastave su jedan od vrhunaca jugoslavenskog rocka.

“Zastave” su jedan od najraritetnijih albuma na ovim prostorima s obzirom na malu inicijalnu nakladu, tako da će ovo obnovljeno izdanje razveseliti ponajviše ljubitelje vinilnih zapisa.

Album “Zastave” kao i CD box-set Sabrana djela 1976.-1987. Paraf će promovirati na velikoj regionalnoj turneji. Svirat će skladbe sa sva tri studijska albuma (A dan je tako lijepo počeo, Izleti i Zastave), u sklopu nastupa koji su dosad potvrđeni. Paraf će nastupiti u kombiniranoj postavi, s Vim Colom i Valterom Kocijančićem kao vokalima, članovima obje izvorne postave kao i glazbenicima koji su već nastupali u koncertnim postavama benda.

Potvrđeni nastupi:

14.12. Beograd (Dom omladine)

20.12. Rijeka (Pogon kulture, ex-Stereo)

13.02. Ljubljana (Cvetličarna, AntiValentinovo #2)

15.02. Zagreb (Boćarski dom – AntiValentinovo #5)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X