Album ‘Zastave’ grupe Paraf reizdan na vinilu na 35. obljetnicu od objave

Nakon odlično primljenog box-seta Sabrana djela 1976.-1987., legendarni album Parafa Zastave (1984.g.) reizdan je na vinilu kao specijalno izdanje u povodu 35. obljetnice, s originalnim miksom i dodatnom skladom ‘Metalci’.

Paraf ‘Zastave’

Album “Zastave” koji predstavlja njihovu treću fazu djelovanja, donosi najkompleksniji i najambiciozniji diskografski korak Parafa. “Zastave” su zaboravljeno remek-djelo hrvatske i jugoslavenske rock glazbe, vizionarski proplamsaj i svojevrsno proročanstvo svega zla koje se počelo događati u nekadašnjoj domovini tek koju godinu nakon što su Parafi prestali s radom.

“Zastave” govore o kolektivnim ritualima u temelju nekadašnje zajednice, premda njih vidimo i kao civilizacijsku matricu posvuda, s naglaskom na njihovoj mitskoj, arhetipskoj podlozi. Zbog svoje dosljedne umjetničke centriranosti, besprijekorne glazbeno-tekstualne egzekucije zadanoga smjera, koja je uz to iznjedrila mračno-privlačnu, zloguku emocionalnost i zbog svoje autentične oporbe okovima društvene zbilje, Zastave su jedan od vrhunaca jugoslavenskog rocka.

“Zastave” su jedan od najraritetnijih albuma na ovim prostorima s obzirom na malu inicijalnu nakladu, tako da će ovo obnovljeno izdanje razveseliti ponajviše ljubitelje vinilnih zapisa.

Album “Zastave” kao i CD box-set Sabrana djela 1976.-1987. Paraf će promovirati na velikoj regionalnoj turneji. Svirat će skladbe sa sva tri studijska albuma (A dan je tako lijepo počeo, Izleti i Zastave), u sklopu nastupa koji su dosad potvrđeni. Paraf će nastupiti u kombiniranoj postavi, s Vim Colom i Valterom Kocijančićem kao vokalima, članovima obje izvorne postave kao i glazbenicima koji su već nastupali u koncertnim postavama benda.

Potvrđeni nastupi:

14.12. Beograd (Dom omladine)

20.12. Rijeka (Pogon kulture, ex-Stereo)

13.02. Ljubljana (Cvetličarna, AntiValentinovo #2)

15.02. Zagreb (Boćarski dom – AntiValentinovo #5)

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X