Alejuandro Buendija feat. Qatarinci ‘Sve ću dat’ – trolanje ili navijanje

Uz zvučnu kombinaciju valcera i gitarskih rifova Saša Antić aka Alejuandro Buendija je uz bend prigodnog naziva Qatarinci objavio netipičnu navijačku pjesmu.

Alejuandro Buendija feat. Qatarinci ‘Sve ću dat’

U pjesmi “Sve ću dat” ima dijelova koji su u špranci navijačkih pjesama, ali navode se i domaće hrvatske prilike u kojima ‘se više ne kradu milijuni, već milijarde’, te se spominju i žrtve – radna snaga iz trećeg svijeta koja je ostavila živote u nehumanim poluropskim uvjetima izgradnje kompletnih infrastruktura i stadiona u maloj arapskoj zemlji kojoj je FIFA dala u ruke organiziranje Svjetskog nogometnog prvenstva.

Uvijek autentičan i dosljedan u komentiranju socio-društvenih tema, splitski autor Saša Antić kao Alejuandro Buendija svoj obol navijačkoj groznici tumači na sljedeći način: “Ova je pjesma vapaj za pobjedom iz dubine poraženog bića, krik za smislom kojem treba predati i život ako treba, svjesni da što ga je manje, to je naša sloboda veća. Dok padaju zvijezde mi želimo samo zlato, i ovu pjesmu na stadionu u finalu pa da iz svih katarskih bušotina poteče pivo umjesto nafte. Živili!”

Trola li ili navija, ili i jedno i drugo, procijenite sami:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X