Marčelo objavio novi singl ‘Budilnik’

Novi singl s Marčelovog albuma ‘Nojeva varka’ izašao pred njegov Veliki beogradski koncert.

Marčelo ‘Budulnik’ (Foto: Nemanja Maraš)

Šesti singl s Marčelovog aktuelnog albuma „Nojeva varka” napokon je tu i nastavlja priču tamo gdje je prethodni singl „JBG” stao. Riječ je o pjesmi „Budilnik”, koju su mnogi slušatelji albuma izdvojili kao favorit.

Marčelo ističe da mu je taj odeljak „Varke” bio i najteži i najljepši za pisanje: „Sve što se ranije reklo vodilo je u ovu tačku, ona je emotivni krešendo priče i početak raspleta. Na albumu potom slede još tri pesme, od kojih ćemo ekranizovati dve.”

Glazba Marčela i njegovih ‘suboraca’ i dalje se ugrubo svrstava u kategoriju hip-hopa, ali na trasi dugoj dvadeset godina, a naročito na posljednjem albumu, granice su žestoko pomaknute izvan ladice žanra: od elektronike preko prizvuka jazza i soula, pa sve do sevdalinke. Na „Budilniku” je prisutan dvoglas Marčela i Nensi, na kompoziciju Aleksandra Jovanovića Šljuke, te uz aranžmane Adisa Kutkuta Billaina, svestranog bosanskog umjetnika čija se kreativnost odavno proširila s glazbe na druge forme stvaralaštva: upravo je aktuelan njegov višestruko nagrađeni „Bjegunac”, prvi animirani znastvenofantastični film iz BiH (osim kompletnog soundtracka, Billain potpisuje i scenarij i režiju).

„S Bilijem smo napravili ovu i još jednu pesmu – ta druga, ‘Reset’, biće naš sledeći singl. Godinama sam želeo da nešto uradimo zajedno, Bili je genijalac, ali pride i drugarčina: iako su prilično teške, obe smo pesme napravili s neverovatnom lakoćom, s razumevanjem koje je bilo skoro telepatsko. Radujem se našem sledećem ukrštanju puteva”, kaže Marčelo.

Režiju, kao i na prethodnim spotovima s ovog albuma, potpisuje vizualni umjetnik Nemanja Maraš, uz asistenciju Aleksandra Miloševića i animacije i video efekte Milana Subotića.

Nemanja Maraš o snimanju video spota “Budilnik” kaže: “Mogu da kažem da je “Budilnik” kao svetlo na kraju tunela, kako i za Marčelovog protagonistu tako i za mene. On vidi da ipak postoji bolje sutra, a ja vidim da se ipak negde nazire kraj svim ovim spotovima koje smo isplanirali da snimimo za ‘Nojevu varku’.”

O suradnji s Nensi i Šljukom na ovoj pjesmi Marko kaže: „Nama je, pre svega, bilo izuzetno uzbudljivo stići do ovog dela albuma, do emotivnog zakucavanja. Nešto kao kod serija, filmova i knjiga: neupečatljiv kraj i te kako ume da pokvari celokupni utisak, pa je bilo prilično važno da cela stvar ne prokliza tu gde treba da poentira. Ali emotivni naboj bio je toliki da nam je knedla i dalje u grlu kad na koncertima stignemo do tih pesama. A kad se vi osećate tako, uglavnom se to prenese i na publiku. Verujemo da će sve to biti još intenzivnije sada, na velikom beogradskom koncertu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X