Alejuandro Buendija postavio ‘Dijagnozu’

Iako je objavljena tijekom još prve pandemijske godine na nagrađivanom i hvaljenom albumu ‘Škrinja’, ‘Dijagnoza’, novi singl i video spot Alejuandra Buendije, dvije godine kasnije ne može biti aktualniji, a kako stvari stoje na ovim prostorima, čini se da je ova dijagnoza, odnosno stanje bolesti koje opisuje – akutna i bojimo se reći na glas – neizlječiva.

Alejuandro Buendija ‘Dijagnoza’

Već priznat i poznat kao britki i vješti umjetnik rime, majstor ironije i sarkazma, koji vrlo jasno, vrlo često uz medicinski preporučenu dozu (crnog) humora opisuje sve probleme oko nas, Saša Antić i u ‘Dijagnozi’ briljira, kirurškom preciznošću detektirajući mentalitet i stanje u kojem se nalazimo kao društvo.

“Ovo je jedna od pjesama kojima je suvišan dodatni komentar, nastajala je dugo i potrudio sam se u nju stavit manje više sve što mislim o stanju društva i čovjeka danas, ne samo kod nas već i u svijetu. Jedini komentar bi se nastavio na glazbeni ugođaj u koji pjesma na kraju vodi i tu bi citirao Đorđa Balaševića: ‘Spas mi donose Cigani, oni imaju srce, za svakog od nas briga njih'”, komentira Saša Antić.

Kao i prethodni video za “Dešperado”, vizualni identitet “Dijagnozi” dao je Dragan Đokić Đole. Režija, montaža i post produkcija imaju njegov potpis, a kamerom je i ovaj put upravljao Milan Latković. Ekipa stalnih i dugogodišnjih suradnika koji Antićeve pjesme transformira u originalne video priče.

Buendija i Sinovi već neko vrijeme “Škrinju” promoviraju i uživu, nastupivši tako i na nedavno održanom AntiValentinovu #7 u Zagrebu, a nova prilika da ih vidite u akciji već je ove subote (19.3.) u riječkom Exportdrvu, na prvom izdanju AntiValentinovo #RIJEKA festivala. Let 3, domaćin koncerta u matičnom im gradu, svojoj publici priprema pravi spektakl, kojem će svojim nastupima pridonijeti i Siniša Vuco sa Živim blatom te riječki electro-duo The Siiids.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X