Europski nezavisni glazbeni sektor poziva na podršku Ukrajini

IMPALA se snažno protivi invaziji Rusije na Ukrajinu, koja ima razoran utjecaj na tu državu, njezine stanovnike i njezin glazbeni i kulturni sektor. Europska nezavisna glazbena zajednica je uz ukrajinski narod i ukrajinsku glazbenu zajednicu. ‘Također izražavamo solidarnost s onima u Rusiji koji se protive ratu i postupcima Vladimira Putina’, poručuju iz IMPALA-e.

Impala poziva na podršku Ukrajini

Zajedno s drugim europskim kulturnim udrugama, IMPALA će nastaviti davati podršku ukrajinskom kulturnom sektoru.

“Izuzetno smo zabrinuti zbog utjecaja invazije na civilno društvo i ruskog ograničenja vijesti i kulture. Tijekom proteklog desetljeća IMPALA i druge europske udruge razvile su duboke veze s partnerskim organizacijama u Ukrajini, kao i u Rusiji. IMPALA također podržava neovisne glazbene tvrtke u samostalnom donošenju odluka o tome kako će reagirati u ovoj situaciji, bilo da se radi o prekidu poslovanja s Rusijom ili drugim oblicima potpore Ukrajini. Kao i u drugim sektorima, članovi IMPALA-e zabrinuti su zbog izolacije kulturnog sektora u Ukrajini i Rusiji”, poručuju iz IMPALA-e.

Rusija je također odlučila blokirati isplate s osnove intelektualnog vlasništva državama unutar EU i na mnogim drugim teritorijima koje nazivaju “neprijateljskim zemljama”, što IMPALA osuđuje jer je jednako kao i piratstvo.

Razmatraju se razni načini kako će IMPALA i njezini članovi nastavljati pružati podršku.

Iz IMPALA-e ističu: “U međuvremenu sastavljamo popis inicijativa diljem Europe u koje se članovi mogu uključiti i također pozdravljamo sve poteze članova da podrže nacionalne inicijative koje su već pokrenute u različitim zemljama.”

Ponuđeni su i neki modeli. Osim prijeko potrebne financijske i humanitarne pomoći, ukrajinska glazbena scena može se podržati i putem:

• Dijeljenje glazbe iz Ukrajine

• Kreiranje playlista pjesama ukrajinskih umjetnika i njihovo dijeljenje što je više moguće.

• Poticanje lokalnih radijskih postaja da puštaju ukrajinsku glazbu

• Podrška organizacijama kao što je Music Export Ukraine

Izvršna predsjednica IMPALA-e Helen Smith komentirala je: “Opet pozivamo na podršku našim kolegama iz Ukrajine, zajedno s drugim kulturnim udrugama u Europi. Dok razmatramo načine na koje možemo pomoći, centraliziramo popis inicijativa koje članovi mogu podržati i promovirati. Podržavamo sve članove koje poduzimaju vlastite radnje, bilo da se radi o zaustavljanju ili smanjenju gospodarskih aktivnosti s Rusijom ili iskazivanju potpore Ukrajini na druge načine. Također se protivimo potezu Rusije da blokira plaćanje intelektualnog vlasništva nositeljima prava u EU-u i drugim jurisdikcijama – to je ravno piratstvu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X