Alen Kraljić – Kralja za Zagreb snimio novu verziju evergreena ‘Malena’ Pips, Chips & Videoclipsa

Pravi zagrebački štih ovog hita sada je dobio na punoj snazi uz prateći video spot i specifične kadrove Zagreba. Kralja izveo pjesmu ‘Malena 2020’ na jednoj od klupica u Novom Zagrebu.

Alen Kraljić Kralja – Malena 2020

Ikona domaće rock scene i jedan od najboljih gitarista s ovoga područja, Alen Kraljić Kralja, ima veliki poklon za sve Zagrepčane i Zagrepčanke, ali i za sve one koji vole ovaj grad i koji mu svim snagama pomažu da ponovno zablista i izvuče se iz ruševina od potresa koji ga je nedavno zadesio.

Kralja je ovom prilikom izvukao iz naftalina klasik iz ’90-ih godina te napravio novu verziju pjesme “Malena” grupe Pips, Chips & Videoclips, čiju glazbu potpisuje uz frontmana, Dubravka Ivaniša. Himna Zapruđa i Utrina, a moguće i Zagreba općenito, čije stihove znaju svi, bilo koje starosne dobi, u ovom je trenutku jednostavna nazvana “Malena 2020”.

Iako još uvijek pod strahom i traumom od elementarne nepogode, jedan od osnivača Pipsa, nekadašnji gitarist Majki te vođa grupe The Miceks, odlučio je svega dva dana nakon potresa mobitelom snimiti spot za novu verziju ovog ‘evergreena’. Pravi zagrebački štih hita “Malena” sada je obavijen posebnim ruhom uz specifične kadrove Zagreba te svirku na jednoj od klupica u Novom Zagrebu gdje se Kralji pridružio i njegov mali krznati prijatelj Pikula, a nedugo nakon i Jakša Jordes na saksofonu.

Autor teksta je Dubravko Ivaniš, koji uz Alena Kraljića Kralju potpisuje i glazbu, dok aranžman pjesme i režiju spota potpisuje sam Kralja. Osim Jakše Jordesa na saksofonu, na pjesmi gostuje i Miro Tabak na bas gitari. Za fotografiju je zaslužan Mario Borščak. Originalna verzija pjesme nalazi se na albumu “Dernjava”, drugom izdanju Pips, Chips & Videoclipsa koji je objavljen 1995. godine.

Uz “Malena 2020”, podsjećamo kako je Kralja nedavno objavio i drugi solo singl “Šeke, šeke” koji na duhovit i ironičan način govori o srozavanju kulture na najniže grane i bujanju primitivizma u Zagrebu, zemlji, ali i van granica Lijepe naše. “70-ih, 80-ih i 90-ih, ta čudna muzika slušala se na periferiji, a sada se čuje na samom Trgu bana Josipa Jelačića” poručuje Kralja. Za inspiraciju singla “Šeke, šeke” poslužio je legendarni stih “Shake, Baby, Shake” pjesme “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X