Najbolje od Dokukino KIC repertoara počelo s filmom o Leonardu Cohenu

Film ‘Ptica na žici’ o Leonardu Cohenu bit će besplatno dostupan na 48 sati. Time je počela online akcija ‘Najbolje od Dokulino KIC repertoara’, koja će biti dostupno na platformi volimdokumentarce.net, s novim naslovima iz tjedna u tjedan, sve do kraja pandemije.

Film o Leonardu Cohenu u online programu Dokukina KIC

U tijeku kampanje za mjere doku-izolacije posvećene olakšavanju života za vrijeme pandemije uz 20 potpuno besplatnih naslova na platformi volimdokumentarce.net, Restart pokreće novu akciju pokušaja očuvanja ne samo javnog nego i mentalnog zdravlja – ovoga puta s izborom najboljeg s repertoara zagrebačkog Dokukina KIC s novim naslovima iz tjedna u tjedan.

Svoj virtualni rad Dokukino započinje sa tri među svojom publikom vrlo popularna naslova, od kojih se ističe biografski dox “Ptica na žici”, snimljen tijekom europske turneje Leonarda Cohena iz davne 1972. kada je ovaj legendarni pjesnik i kantautor bio na početku svojih tridesetih, ali s već postignutim kultnim statusom među ljubiteljima njegova specifičnog izričaja melankoličnog folk-šansonijera.

Iako je redatelj Tony Palmer film dovršio 1974., Cohen je odlučio stopirati njegovo prikazivanje smatrajući ga previše kontroverznim. Gotovo četrdeset godina vjerovalo se da je original trajno izgubljen, sve dok ga menadžer Franka Zappe nije slučajno pronašao.

Ovaj film neočekivane ljepote i nikad dosad viđenih materijala koji će oduševiti ne samo zagrižene ljubitelje Cohenova lika i djela već i one manje upoznate, dostupan na 48 sati potpuno besplatno počevši od srijede, 8. travnja, a nakon toga moći će se pogledati uz minimalnu naknadu. Pticu na žici donosimo u suradnji s Beldocs – Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma, a tijekom narednih tjedana bit će tu još filmskih iznenađenja iz njihove bogate ponude.

Na platformi je dostupan još jedan intrigantni biografski dox – Stieg Larsson – Čovjek koji se igrao s vatrom o švedskom novinaru i istraživaču najpoznatijem kao autoru bestselerske trilogije Milenijum. Trilogija je svjetsku popularnost dobila tek nakon Larsssonove prerane smrti u 51. godini, dok je istovremeno potpuno zanemareno sjećanje na njegovu životnu misiju – rad na praćenju i prokazivanju različitih neonacističkih i ekstremističkih desničarskih organizacija, ne samo u Švedskoj već i čitavoj Europi.

Uz minimalnu naknadu pogledajte i film Carmine Street Guitars. Ova šarmantna i dirljiva posveta rock ikonografiji donosi priču o malenom glazbenom dućanu koji se u srcu Greenwich Villagea opire sveprisutnoj gentrifikaciji. U filmu se pojavljuje i legendarni Jim Jarmusch na čiju je inicijativu došlo do snimanja dokumentarca.

Podsjećamo da je na platformi volimdokumentarce.net još uvijek dostupno 20 potpuno besplatnih naslova kao i stotinjak tematski i žanrovski raznolikih filmova dostupnih uz minimalnu naknadu.

Popis besplatnih naslova i detaljne upute za gledanje: https://bit.ly/2QHZIio

Posebna napomena: svi Dokukino posjetitelji koji imaju godišnje iskaznice moći će sva tri nova naslova pogledati besplatno na neograničeno vrijeme, a upute o proceduri dobit će putem e-maila.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X