Alen Vitasović u jakom timu s Liviom Morosinom, Marcom Grabberom i Ivanom Arnoldom predstavlja novi singl ‘Dopri oči’

Singlom najavljuju skori izlazak albuma ‘Fenix’.

Alen Vitasović (foto: NUNU)

Čak 30 godina prošlo je od premijernog predstavljanja prvog velikog hit singla “Ne moren bež nje” koji je obilježio početak samostalne karijere istarskog barda, Alena Vitasovića.

Autorska i glazbena kombinacija Alen Vitasović i Livio Morosin, koja je rezultirala albumom ”Gušti su gušti” i višestrukim nominacijama za Porin 1995., opet je tu s novim singlom ”Dopri oči”. Pridružile su im se i provjerene domaće glazbene snage, producenti Marco Grabber i Ivan Arnold s kojima Vitasović bilježi već četvrti uspješni singl. Uz prethodno objavljene hitove ”Ili si ili nisi”, ”U dušu” i ”Oštarije su mi zaprli”, nova pjesma ”Dopri oči” najavljuje i skori izlazak albuma ”Fenix”.

Jedan je od vodećih skladatelja pop, rock i etno glazbe, Livio Morosin, rado se odazvao pridružiti timu Grabber-Arnold-Vitasović za čiju suradnju ima samo riječi hvale. Već na prvo slušanje, Livio je znao kako stihovima obogatiti ovu pjesmu.

”Drago mi je da sam sudjelovao u realizaciji nove pjesme Alena Vitasovića i zahvalan sam Marcu Grabberu što me pozvao. Zapravo je bilo već i krajnje vrijeme da se Alen i ja sretnemo i nastavimo suradnju”, ističe Morosin.

”Vrijeme je da otvorimo oči i pustimo ljubavi i sreći da uđe u nas. Da se riješimo negativnih i crnih misli koje su nas ugnjetavale tijekom i poslije pandemije, a i općenito. Vrijeme je za nove početke. Koliko daš toliko i dobiješ, odnosno koliko se otvoriš prema ljudima toliko ćeš i sreće privući”, poručuje Alen Vitasović povodom predstavljanja pjesme.

Ove lijepe riječi na neki način upućuje i svojem dugogodišnjem prijatelju i suradniku Liviju za kojega ima samo riječi hvale. Livio pak u pjesmi govori “Alene moj, najljepše godine smo zajedno prošli” i pita se što bi bilo da se tog davnog dana nisu sreli u autobusu iz Vodnjana za Pulu.

”Proveli smo naše najljepše dane stvarajući pjesme prije toliko godina, ali ostali smo i dalje duhom mladi. Kako stihovi koje u ‘Dopri oči’ recitiram govore – danas je sve to u magli i ponekad mi se čini da su te naše pjesme starije i od nas samih, a s druge strane vjerujem da će nas uspjeti nadživjeti. Pjesma mi se jako sviđa i veliko mi je zadovoljstvo bilo sudjelovati u njezinom nastanku i podsjetiti se na neke dobre stare dane”, otkriva Livio Morosin.

Premijeru pjesme ”Dopri oči” prati i videospot prepun simbolike. Zatvor i bijeg iz njega metafora su oslobađanja od negativnih misli i pronalazak vlastite slobode u sreći i zahvalnosti. Za njegovu realizaciju, kao i na predhodna tri singla, zaduženi su bili Danijel Bartolić i Marijana Banko iz NUNU, pod redateljskom palicom Marca Grabbera. Spot je sniman na utvrdi Punta Christo pored Pule (Štinjan) te se u videu, uz Alena i Livia, pojavljuje i meštar Dalibor Dabić koji je najviše zaslužan za današnji lijep i očuvan izgled ove utvrde.

Pjesmu ”Dopri oči” Alen Vitasović će predstaviti premijerno uživo zagrebačkoj publici na koncertu u klubu Sax!, najavljenom za 1. travnja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X