Chasing Nord objavio novi studijski album ‘Last Rain on Earth’

Šest godina nakon hvaljenog prvijenca ‘Play Restart’ (2017., Greenger Records) koji ih je odveo na mnoge regionalne i europske pozornice pa i do daleke Kine, Chasing Nord s velikim zadovoljstvom predstavlja svoj drugi studijski album ‘Last Rain on Earth’.

Chasing Nord ‘Last Rain on Earth’

Novi album moćna je, kompaktna i melodična cjelina, u kojoj se savršeno izmjenjuju brzi i žestoki ritmovi s onim laganijima, pružajući slušateljima uvid u njihov minuciozan stvaralački proces. Budući da je stvaran u vrijeme pandemije i lockdowna, ekipa Chasing Norda svakom je detalju albuma posvetila jako puno vremena, a iz istog razloga „Last Rain on Earth“ za njih je vrlo emotivan album s kojim su si postavili mnoga pitanja, i koji je bio itekako dobar ispušni ventil za nošenje s novim situacijama u svijetu koji je odjednom postao drukčiji.

„Sjećam se da sam još krajem 2019. godine imao osjećaj da su pjesme koje već bile snimljene konačno spremne za završni touch, ali dolaskom 2020. promijenili su se svi planovi. Obzirom na okolnosti nije lijepo to reći, ali što se tiče našeg rada – i dobro da jesu. Otkrili smo drukčije načine stvaranja glazbe, bili smo prisiljeni čekati, prisiljeni raditi dalje na tim pjesmama dok potpuno ne sazriju, dok nam se sve ideje ne slegnu i dok se ne uspijemo u potpunosti izraziti baš onako kako želimo. Ovo je album koji smo radili bez kompromisa, ponosni smo kako na finalni proizvod tako i na cijeli proces u kojem smo uživali. Mogu slobodno reći da jedva čekam cijeli ciklus stvaranja trećeg albuma. Puno toga smo naučili o pisanju pjesama, puno smo naučili jedni o drugima i znam da svatko od nas ima još puno za ponuditi glazbenom svijetu“, ispričao je bubnjar Tino Margan.

Od ukupno devet pjesma koje čine ovu upečatljivu albumsku cjelinu, kao singlove dosad su predstavili “Sonic Heart”, iznimnu obradu hita Depeche Modea “I Feel You” za koju su povodom objave ispričali: „Ovom interpretacijom htjeli smo izraziti maksimalno poštovanje prema djelu Depeche Modea i njihovom utjecaju na naš rad“ “Ænd Now” te i naslovnu “Last Rain on Earth”, pjesme audio-vizualno spojene u pravu postapokaliptičnu priču.

Premijerna koncertna promocija bit će u subotu 18. veljače u Domu sportova, na 8. izdanju spektakla znanog kao AntiValentinovo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X