Alergija se vraća s novim studijskim albumom nakon petnaest godina diskografske pauze

‘Krvi i znoj’ izlazi 27. travnja na svim digitalnim platformama.

Alergija ‘Krv i znoj’

Prošle godine, nakon 14 godina stanke, singlom i videom “Krv i znoj” iz zadarske Alergije dali su naslutiti da se spreman nešto opako. Ubrzo su stigla još tri singla i videa, za pjesme “Dobar stari punk”, gdje su okupili legende Valtera Kocijančića i Davorina Bogovića, “Šupak” i “Novi počeci”, kada je postalo jasno da je pitanje dana kada će novi album biti objavljen. Materijali su bili gotovi, u studiju je sve bilo snimljeno, mix odrađen i samo je trebalo odrediti datum izlaska novog albuma. Naravno, odmah je bilo očito da će Alergijino novo studijsko izdanje “Krv i znoj” biti objavljeno 27. 4., točno 30 godina nakon njihove prve zajedničke probe 27. 4. 1994.

Iz benda kažu: “Zahvalili bismo svima koji su nas podržavali sve ove godine, a posebno u periodu od zadnjih godinu dana! Bez sve te podrške ovo sto smo napravili u protekloj godini bi teško bilo moguće i stoga za 30. rođendan vam poklanjamo ovaj novi album, a uskoro se viđamo i po svirkama! Dodatno bismo zahvalili Leonardi Juričić, našoj merch girl koja nam je uletila za jednu pjesmu i Tomislavu Pećariću Peći na repanju na “Estradi”. Veliki pozdrav od Alergije i budite svoji!”

Nastali 1994. godine, Alergija dolazi iz Zadra i donosi svoj poznati zvuk uličnog punk rocka koji traje preko 30 godina. Prvim istoimenim albumom “Alergija” postavljaju svoje mjesto na hrvatskoj punk mapi. Uz pomoć tog vjetra u leđima 1997. nastaje legendarni oi/street punk album ovih prostora “Četvrti stalež”, uz koji je bend dobio stalno mjesto u prvoj ligi punk scene u regiji! Pauze i život onemogućili su više izdanja ovog benda, ali su ipak uspjeli 2009. objaviti još jedan album pod nazivom “Globalno zatoopljenje”, s kojeg smo dobili nekoliko njihovih vječnih himni.

Ovaj ulični dalmatinski punk bend poznat po svojim pjevnim refrenima i društvenom angažmanu, sa žestokim punk rock temeljima, garantira uvijek dobru zabavu i skupno pjevanje uz bitne poruke! Članovi benda su Stipe Bujas (vokal), Pero Kožul (gitara i vokal), Stipe Krpina (bass gitara i vokal) i Zvonko Kosović (bubanj i vokal).

Izlazak novog studijskog albuma “Krv i znoj”, u izdanju PDV-a (PDV076), zakazano je 27. 4. i bit će dostupan na YouTubeu, Bandcampu i svim drugim digitalnim streaming platformama. Album će također biti dostupan i na vinyl koji dolazi uskoro, a dok čekamo digitalno izdanje dečki su nas počastili album teaserom koji sadrži presjek svih pjesama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X