Američki sud odlučuje je li Ed Sheeran u pjesmi ‘Thinking Out Loud’ prekopirao Marvina Gayea

Američki sudac odbacio zahtjeve Sheeranove obrane, te naveo kako u pjesmi vidi ‘supstantne sličnosti’ s Marvinovom ‘Let’s Get It On’.

Ed Sheeran i Marvin Gaye (izvor: Wikipedia)

Zahtjev Sheeranovog odvjetničkog tima da sudac Louis Stanton, na sudu na Manhattanu, automatski odbaci tužbu po kojoj se Sheerana optužuje da je u svojem hitu “Thinking Out Loud” prekopirao Marvin Gayevu “Let’s Get It On” nije prošao i o svemu će, na kraju, odlučivati porota. Sudac Stanton u obrazloženju odluke naveo je da između dvije pjesme vidi “supstantne sličnosti”, uključujući istu bas liniju i bubnjeve.

Stvar sada ide na ruke poroti koja ima za odlučiti je li harmonijski niz pjesme “Let’s Get It On” preuobličen da bi ga se štitilo zakonom o autorskim pravima, i jesu li, u slučaju da tome nije tako, u Sheeranovom predmetu ista prekršena.

Tužbu protiv Sheerana je, inače, podnijela fondacija preminulog producenta Eda Townsenda, koji je “Let’s Get It On” napisao zajedno s Marvinom Gayem. Sheeranova se obrana do sada uglavnom sastojala od činjenice da je “Let’s Get It On” “seksualna himna” dok je pjesma “Thinking Out Loud”, u suštini, “melankolična pjesma koja se obraća vječnoj romantičnoj ljubavi.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X