Američki sud odlučuje je li Ed Sheeran u pjesmi ‘Thinking Out Loud’ prekopirao Marvina Gayea

Američki sudac odbacio zahtjeve Sheeranove obrane, te naveo kako u pjesmi vidi ‘supstantne sličnosti’ s Marvinovom ‘Let’s Get It On’.

  • 4
    Shares
Ed Sheeran i Marvin Gaye (izvor: Wikipedia)

Zahtjev Sheeranovog odvjetničkog tima da sudac Louis Stanton, na sudu na Manhattanu, automatski odbaci tužbu po kojoj se Sheerana optužuje da je u svojem hitu “Thinking Out Loud” prekopirao Marvin Gayevu “Let’s Get It On” nije prošao i o svemu će, na kraju, odlučivati porota. Sudac Stanton u obrazloženju odluke naveo je da između dvije pjesme vidi “supstantne sličnosti”, uključujući istu bas liniju i bubnjeve.

Stvar sada ide na ruke poroti koja ima za odlučiti je li harmonijski niz pjesme “Let’s Get It On” preuobličen da bi ga se štitilo zakonom o autorskim pravima, i jesu li, u slučaju da tome nije tako, u Sheeranovom predmetu ista prekršena.

Tužbu protiv Sheerana je, inače, podnijela fondacija preminulog producenta Eda Townsenda, koji je “Let’s Get It On” napisao zajedno s Marvinom Gayem. Sheeranova se obrana do sada uglavnom sastojala od činjenice da je “Let’s Get It On” “seksualna himna” dok je pjesma “Thinking Out Loud”, u suštini, “melankolična pjesma koja se obraća vječnoj romantičnoj ljubavi.”

  • 4
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh