Pegi Young, kantautorica i bivša žena Neila Younga, preminula u 66. godini

Nova godina započela je tužno, nakon smrti glumačkih ikona Ive Gregurevića i Marka Nikolića, prisiljeni smo danas objaviti još jednu tužnu vijest – u 66. godini preminula je američka kantautorica Pegi Young.

  • 5
    Shares
Pegi Young (izvor: Facebook)

Pegi Young, američka kantautorica i bivša žena Neila Younga, preminula je 1. siječnja, nakon što joj je ulaskom u prošlu godinu dijagnosticiran rak, objavljeno je na njenoj službenoj Facebook stranici. Youngova je karijeru započela pjevajući back-vokale svojem budućem suprugu, Neilu Youngu, a solo karijeru kao debitantica započinje 2007. godine. Od tada je objavila pet studijskih izdanja i bila na čelu benda poznatog kao Pegi Young and the Survivors.

Njezin posljednji album “Raw” datira u 2017. godinu. Youngova je bila poznati filantrop i značajan je dio svojih primanja davala u tzv. Bridge School, instituciju koju je osnovala zajedno s Neil Youngom, inspirirana njihovim sinom Benom koji je rođen sa cerebralnom paralizom. Institucija od 1986. godine predano radi na poboljšanju kvalitete živote osobama s fizičkim i govornim poteškoćama, a sve do 2016. godine Pegi i Neil Young zajedničkim su snagama organizirali dobrotovorne koncerte kojima su podupirali rad institucije.

  • 5
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh