Amerikanac objasnio značenje Balaševića svojim sunarodnjacima

Professor Skye se unazad nešto više od godinu dana bavi glazbenim temama i recenziranjem glazbe na svom kanalu na Youtubeu, a u svom prvom obraćanju iz 2018. ovaj američki profesor francuskog jezika rekao je da osjeća da je njegova misija odgovoriti na pitanje: ‘ima li još uvijek dobre glazbe?’

Professor Skye – The Death of Balasevic (an American’s guide)

Potpuno neočekivano od jednog Amerikanca, Professor Skye se u svom video blogu dao u tumačenje značenja Đorđa Balaševića i njegove glazbe za njegove slušatelje diljem bivše Jugoslavije, odakle potječe i njegova supruga preko koje je i došao do Balaševićeve glazbe.

U osmominutnom obraćanju povukao je i značajnu paralelu između Boba Dylana i Đorđa Balaševića uz to dajući puno veću prevagu Balaševiću kad je riječ o humanoj srži njegove njegovog opusa.

Skye je vidljivo i sam bio shrvan Balaševićevom iznenadnom smrti, ali se potrudio objasniti širu sliku i karakter jedne velike umjetničke karijere i apsolutno nesvakidašnje privržene i unikatne veze između jednog glazbenika i njegove publike.

U komentarima je ubrzo dobio i nadimak “Amerikanac kojem je jasno”.

Pogledajte “The Death of Balasevic (an American’s guide)”:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X