Amira Medunjanin objavila album ‘Ascending’

Bosanskohercegovačka pjevačica objavila je novi album pred veliki koncert u Pulskoj areni.

  • 7
    Shares
Amira Medunjanin & TrondheimSolistene ‘Ascending’

Nakon napuštanja sigurnog posla, u potpunosti se prije 15 godina posvetila promoviranju tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine, a stavom da uvijek treba ići naprijed već godinama inspirira mnoge mlade glazbenike. Upravo je taj pomak naprijed bio inspiracija za njen novi studijski uradak “Ascending” koji predstavlja retrospektivu njenog cjelokupnog opusa, a koji će publici predstaviti na velikom koncertu u pulskoj Areni, 3. kolovoza, kada će nastupiti s vrsnim TrondheimSolistene sastavom iz Norveške.

Iako album sadrži neke već dobro poznate i objavljene pjesme snimljene u novim aranžmanima, ovo nije tek obična kompilacija. Na albumu “Ascending” nalaze se i pjesme koje Amira redovito izvodi na koncertima, a nikada se nisu našle niti na jednom izdanju, kao i nekoliko potpuno novih pjesama. “Ascending” sadrži deset pjesama koje su snimane u glazbenom studiju “Ora” u Trondheimu tijekom veljače 2018. godine, gdje je Amira imala priliku surađivati s vrsnim TrondheimSolistene. U istom tom razdoblju Amira je u suradnji s Bojanom Zulfikarpašićem snimila pjesmu “Nestaćeš iz mog života” u Abbey Road studiju u Londonu koja se također nalazi na albumu.

Uz koproducente Ante Gelu i Bojana Zulfirpašića, Amira je u tehničkom dijelu produkcije također okupila respektabilna imena – miks zvuka povjeren je Real World studiju i izuzetnom audio inženjeru Oliju Jacobsu, koji je također bio zadužen za snimanje u glazbenom studiju u Norveškoj i Velikoj Britaniji. Audio mastering i završni miks potpisuju Black Saloon Studio iz Londona i proslavljena Mandy Parnell, koja iza sebe ima suradnje s mnogim eminentnim svjetskim imenima popularne glazbe kao što su Bjork, Sigur Ros, The XX i Brian Eno. Dizajn albuma potpisuje kreativna agencija “Ideologija” iz Sarajeva.

  • 7
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X