Amyl & The Sniffers objavili svoj drugi album ‘Comfort To Me’

Krajem 2020. godine Amyl & The Sniffers su ušli u studio i s producentom Danom Luscombeom snimili svoj drugi album, “Comfort To Me”. Napisan tijekom duge godine pandemijske karantene, album je bio pod utjecajem šireg broja referenci – od old-school rock’n’rolla (AC/DC, Rose Tattoo, Motörhead i Wendy O Williams), preko suvremenog hardcorea (Warthog and Power Trip) do stalnih zavičajnih heroja (Coloured Balls and Cosmic Psychos).

Amyl & The Sniffers (Foto: Jamie Wdziekonski)

Izlasku albuma prethodio je singl “Hertz”, a o inspiraciji za pjesmu Amy kaže: “Hertz je san o bijegu u divljinu seoskih predjela. To je pjesma o frustraciji i zarobljenosti na određenom mjestu, kada samo želite izaći i provozati se automobilom utabanim stazama. Pjesma je nastala 2019. godine, ali je ubrzo postala vrlo prikladna za pandemiju.”

Lirski, na album su utjecali rap idoli Amy Taylor i nebrojeni garažni bendovi. Na zajedničkim svirkama ekipa je snimila 17 pjesama, a odabranih 13 se našlo na albumu. Mix (na daljinu) je odradio Nick Launay (Nick Cave, IDLES, Yeah Yeah Yeahs), a album je masterirao Bernie Grundman (Michael Jackson, Prince, Dr Dre).

Amy Taylor o “Comfort To Me” kaže: “Ako biste morali objasniti kakav je ovo album, mislim da je kao kada gledate epizodu “The Nanny”, samo što je mjesto radnje australski sajam automobila, a dadilja brine o društvenim temama i pročitala je nekoliko knjiga, i gospodin Sheffield pije pivo na suncu. Ili kad Mitsubishi Lancer malo prekorači ograničenje brzine u školskoj zoni. Ili kad shvatite koliko je dobro nositi hlače u krevetu. Ili imati nekoga tko ti želi skuhati večeru kad si stvarno potresen. U stvari – to sam ja, koja se boksa sa sjenom na sceni, sva u znoju, umjesto da mirno sjedim u uglu.”, i o njegovom stvaranju dodaje: “Nas četvero smo proveli većinu 2020. godine ograđeni pandemijskim autoritetom u iznajmljenom trosobnom stanu u našem rodnom gradu Melbournu, Australija. Mi smo kao obitelj: u isto vrijeme se volimo, ali i ne osjećamo ništa jedno prema drugom. Upravo smo se bili vratili s dvogodišnje turneje, gdje smo uglavnom bili zaglavljeni po osam sati u kombiju, a onda smo mjesecima zajedno bili zarobljeni u toj kući sa bolesnim zelenim zidovima. Bilo je loše, ali bilo je i lijepo. Proveli smo gomilu vremena u dvorištu slušajući glazbu, mlatarali se u kratkim hlačama i jeli vrući čips. Dečkima je bilo teško da ne idu u pub sa svojim prijateljima, ali to je značilo da smo imali dosta vremena da radimo na ovoj ploči. Većina pjesama je zaista bila intuitivna. Glavna stvar je bila da pokažemo tko smo.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X