Završili su Dimensions i Outlook festivali – najveći ovogodišnji organizacijski podvig s preko 250 izvođača

Nešto više od 5000 posjetitelja prošlo je ove godine kroz Dimensions i Outlook festivale, što je s obzirom na trenutne okolnosti vjerojatno najbolje što je bilo moguće ostvariti u ovakvoj situaciji.

Dimensions i Outlook Festivali 2021. (Foto: promo)

Završena su posebna i intimnija izdanja Dimensions i Outlook festivala 2021. Podsjetimo, Dimensions i Outlook, nakon deset godina provedenih u Puli na lokaciji tvrđave Punta Christo u Štinjanu, 2019. su godine najavili intimnija izdanja na lokaciji The Garden Resorta u Tisnom. Ta izdanja se nisu dogodila kako su originalno bila najavljena 2020. godine već su poradi situacije prouzročene pandemijom virusa COVID-19 ona odgođena za 2021. godinu.

Ove godine su izvorni datumi, izvorno najavljeni početkom ljeta, bili pomaknuti na sam kraj rujna zato što je u vrijeme originalnih datuma održavanja festivala Hrvatska još bila na takozvanoj ‘Amber’ listi što bi značilo da bi svi britanski posjetitelji, koji čine značajan dio publike, po povratku kući morali provesti dva tjedna u karanteni. Međutim, kako su datumi pomaknuti već početkom ljeta kada je većina publike imala organizirane planove, do tada oba rasprodana festivala s kapacitetom preko 3000 posjetitelja su prepolovila svoju posjetu s obzirom da je zbog promjene datuma gotovo pola posjetitelja zatražilo povrat sredstava za ulaznice. Nadalje, od tog trenutka pa do same realizacije festivala, kampanja za nove datume bila je otežana iz nekoliko razloga; ljeto je već počelo i inozemni posjetitelji koji dolaze na festivale u Hrvatsku letovima puno pravovremenije organiziraju svoje vrijeme.

Dimensions i Outlook Festivali 2021. (Foto: promo)

Nešto više od 5000 posjetitelja prošlo je ove godine kroz Dimensions i Outlook festivale, što je s obzirom na trenutne okolnosti vjerojatno najbolje što je bilo moguće ostvariti u ovakvoj situaciji.

Kroz oba festivala program se održavao u The Garden Resortu na tri pozornice tijekom Dimensionsa, odnosno četiri tijekom Outlook festivala. Pozornice su bile Beach Stage, Olive Grove, Wabi Sabi, te je za Outlook koji je imao veću posjećenost nadodana i glavna pozornica, takozvani Main Stage. Osim dnevnih i noćnih pozornica u The Garden Resortu, odvijalo se i nekoliko dnevnih Boat Partyja na moru. Od pet festivalskih dana, svaki festival je tri dana imao i After Partyje u diskoteci Barbarella’s.

Dimensions i Outlook Festivali 2021. (Foto: promo)

Na Dimensions festivalu nastupilo je nešto više od 100 izvođača, mahom prepoznatljivih imena, ali i imena nove generacije koja su oduševila svojim setovima. Dimensions festival otvorio je Ilija Rudman, istog dana u špici večeri nastupao je Petar Dundov uz niz prepoznatljivih imena među kojima su festival zatvorili po najboljim setovima DJ Bone i Hacker. Od After Partyja u diskoteci Barbarella’s treba izdvojiti Stage Takeover labela Return to Disorder Helene Hauff, s kojom su se na pozornici našli DJ Stingray 313, te domaći Le Chocolat Noir i Zarkoff koji su istovremeno predstavili kompilacijski album domaće elektroničke scene ‘Healing sounds’. Od novijih imena, u nizu onih koji su se predstavili valja izdvojiti nastup Maricas Crewa, DJice Saoirse, D. Tiffany, rRoxymore, ISAbella i Melina Serser, kao i izvrsni setovi izvođača poput Gigi FM, Score Zero Zero ili Frikenstein.

Po završetku Dimensions festivala nakon samo dva dana pauze, također u razdoblju od četvrtka, 9. rujna sa završnim danom u ponedjeljak 13. rujna uslijedio je Outlook festival u svom posebnom izdanju nazvanom Outlook Origins s kojim je predstavio neke rodonačelnike žanrova, crewove i lableove koji su od početka uz festival, te kao u slučaju Dimensionsa, niz novih i svježih imena koja su se u posljednjih par godina pojavila na sceni. Tako su Stage Takeovere imali dugogodišnji suradnici festivala koji stoje iza brandova i labela poput Deep Medi, Digital, Mungo’s Hi Fi, Iration Steppas i Metalheadz…

Dimensions i Outlook Festivali 2021. (Foto: promo)

Sam Outlook festival krenuo je već tradicionalnim koncertom otvorenja koji je poradi epidemiološke situacije umjesto na izvorno najavljenoj lokaciji, Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, u zadnji trenutak prebačen na lokaciju diskoteke Barbarella’s. na koncertu otvorenja ove godine su sa svojim DJ setovima nastupili popularni britanci Chase & Status, Children of Zeus, manchesterski hip-hop projekt, dok je umjetno prvotno najavljenog nastupa Shy FX-a koji je pred same dane festivala bio pozitivan na COVID, kao zamjena nastupio poznati nizozemski drum’n’bass duo Noisia sa svojim DJ setom. Stage Takeovere su idućih dana u diskoteci Babarella’s imali Deep Medi Crew poznatog britanskog dubstep produceta Male, te drum’n’bass labeli Dispatch Recording, i Sofa Sound iz Bristola.

Tijekom Outlook festivala nastupilo je i nekoliko naših domaćih i regionalnih izvođača poput Roots in Session i Dub Diggers iz Slovenije, te pulskog producenta 207, Dubolik i Lo Peaks s kojima se na pozornici pojavio i Dr.Obi. Posljednja večer festivala u ponedjeljak, 13. rujna bila je obilježena nastupima najpoznatijih europskih dub crewova, kao što su Vibronics i Iration Steppas iz Velike Britanije te OBF iz Francuske.

Sveukupno gledano, na Dimensionsu je nastupilo preko 100 izvođača, a na Outlooku preko 150 izvođača, stoga ta dva festivala ujedno predstavljaju i najveći organizatorski podvig u Hrvatskoj u još jednoj korona-godini zaredom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X