Ana Ćurčin objavila ‘Scene’ – album primijenjene glazbe

Beogradska glazbenica Ana Ćurčin predstavlja album ‘Scene’, na kojem je napravljen izbor primijenjene glazbe koju je Ana tijekom godina radila za kazalište, film, video igre, reklame…

  •  
  •  
Ana Ćurčin (Foto: Danilo Mijatović)

Na “Scenama” Ana pjeva na maternjem, engleskom, ruskom i španjolskom jeziku, svira gitaru i klavir, komponira, producira i predstavlja se kao kompletna autorica glazbe koja kombinira žanrove i osjećanja. Snimanje i produkciju albuma pomogao je SOKOJ.

Album “Scene” dostupan je za slušanje na svim digitalnim striming platformama (Spotify, Deezer, Apple music…), na Youtubeu, kao i za preuzimanje na Aninom i Bandcamp profilu Pop Depresije.

Na “Scenama” zastupljene su kompozicije koje je Ana Ćurčin komponirala za kazalištne predstave “Svedobro”, “Kiri i Klodel” i “Ja često sanjam revoluciju”, dokumentarne filmove “Zaveštanje” i “Las Distancias”, video igru “Golfclub: Wasteland”, televizijske reklame, kao i suradnja s Ansamblom Kolo i pjesme koje je Ana napravila za serijal “Klavirsko nebo”.

Poseban kuriozitet vezan je za Bandcamp izdanje, na kojem se nalaze dvije bonus pjesme: dva demo snimka pjesama koje su nastale za predstavu “Crvena ljubav” A. Kolontaj u režiji Olge Dimitrijević i koje će izazvati veliku pažnju. Mastering albuma uradio je Goran Antović, a dizajn omota djelo je mlade umjetnice Ene Jevtić.

Najstarija pjesma na “Scenama” nastala je 2013. godine i to je vinjeta “Dreams” – suradnja Ane i Nemanje Mosurovića, a najnovija je iz 2020, “Košuta” koju su Ana i flautistkinja Milena Jančurić komponirale za “Klavirsko nebo #3”. Na albumu se nalaze i dva tradicionala, “Lastavice, lasto” – suradnja s Ansamblom kolo i prekrasna “Oj, Savice” koju je Ana otpjevala za dokumentarni film “Zaveštanje”.

Rijetko se događa da se umjetnik potpuno “otkrije” pred svojom publikom, a “Scene” su upravo to – ulazak u intimni svet Ane Ćurčin, njene snove i inspiraciju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X