Ana & The Changes predstavljaju pjesmu ‘Tu’

“Tu’ je čista čežnja, godinu dana života spakovanih u šest minuta pesme, eskapizam ugrađen u zvučni zid i vera u to da muzika može da pomogne u svakoj situaciji”, govori Ana Ćurčin.

Ana Ćurčin (foto: Ena Jevtić i Ivona Živulj)

Ana Ćurčin i njena grupa Ana & The Changes predstavljaju novu pjesmu “Tu”, prvu koju je Ana napisala i otpjevala na srpskom jeziku. Singl “Tu” dostupan je na svim digitalnim platformama (Spotify, Deezer, Apple Music…) i Bandcampu, a režiju video spota potpisuje Marina Uzelac.

Tijekom godina Ana je s vremena na vrijeeme pjevala na srpskom jeziku tradicionalne pjesme i obrade, a veliku popularnost doživjele su “Lastavice, lasto,” “Oj, Savice”, “Ako humrem danas bebo”…”Tu” se pojavila sasvim iznenada poslije jedne neprospavane zimske noći ove godine, a sada kada se premotava film unatrag, pjesma je zaista nastala u transu.

“Pesma  nastajala je ove zime i za mene je bila veliki kreativni oslonac tokom ovog posebno stresnog perioda u kome se nalazimo – iz osećanja otuđenosti, neizvesnosti i usamljenosti koje se toliko pojačalo u proteklih godinu i po dana. Istovremeno, ovo je pesma čežnje. Drago mi je što je i bend zavoleo “Tu” i što smo uspeli da ostvarimo zvuk koji gradimo od prvih albuma, iako nismo svirali zajedno od oktobra 2019. godine, a pesmu smo stvarali tokom izolacije. Snimanje i postprodukciju maestralno je uradio Goran Antović, sa kojim sam uvek dovoljno opuštena i slobodna da i u studijskim okolnostima izrazim emociju i muzički pružim ono malo više nego što sam mislila da mogu,” kaže Ana Ćurćin.

Roadtrip video za pjesmu “Tu” snimila je Marina Uzelac, a pratimo potragu za dijelićima života od Zagreba do Rijeke i to putujući preko Gorskog Kotara, Fužinskog jezera, nacionalnog parka Risnjak, Broda na Kupi, sela Razloge, Karlovaca…

“Moja ideja je bila da krojimo značenje u pozadini koja ne mora biti tačno definisana. Ali, kako se putovanje odvija, shvatamo da je u pitanju ženska priča: da susret s osobom na drugoj strani može da bude ljubav, ali da isto tako to može da bude i član porodice, prijatelj… Ovakvoj vizuelizaciji pomaže sama pesma i njene reči da svako treba da pronađe svoje tumačenje čežnje,” smatra redateljica Marina Uzelac.

Ana & The Changes na poziv Doma omladine Beograd nastupit će u Velikoj sali u petak 28. svibnja od 19:00 sati i to će biti prvi koncert benda od listopada 2019. godine. Uz stare i nove Anine pjesme i specijalnu gošću flautistkinju Milenu Jančurić premijerno će biti izvedena i pjesma “Tu”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X