Andy Cato prodao sva svoja glazbena prava Groove Armade i posvetio se zdravom uzgoju hrane

Glazbenik je prije 15 godina, vraćajući se s jednog nastupa, pročitao potresni članak o poljoprivredi i globalnom zatopljenju koji mu je promijenio život. Prodao je sva svoja glazbena prava kako bi kupio zemlju i posvetio se prirodnom uzgoju poljoprivrednih kultura.

Andy Cato, Groove Armada (Foto: Wikipedia)

Andy Cato dobio je veliki članak u Guardianu u najmlađoj rubrici tog medija; onoj koja se bavi klimatskim promjenama. Glazbenik je DJ konzolu zamijenio radom na zemlji.

Kako se navodi u članku, Cato se od trenutka kad je pročitao potresni članak u kojem se navodi kako je moderni, industrijski, način obrade zemlje poguban za cjelokupni živi svijet, odlučio školovati i učiti o agrokulturi što je trajalo 12 godina.

Danas u Francuskoj na svojoj parceli uzgaja raznolike kulture na tradicionalne načine i poručuje: “Sva znanja za spas ekosustava posjedujemo, a jedini problem je što u tom smjeru kao većina ne djelujemo. Osobnim primjerom dajem svoj doprinos budućem svijetu koji će se morati okrenuti samoodrživom, a ne industrijskom uzgoju hrane, ako želimo opstati”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X