Andy Serkis kreće s radom na adaptaciji ‘Životinjske farme’

Glumac i redatelj vjeruje da je iznašao novi način pričanja slavne alegorijske basne.

Andy Serkis (foto: Wikipedia)

Engleski glumac i redatelj Andy Serkis koji danas slavi 58. rođendan, a najpoznatiji je po svojim ulogama Golluma u trilogiji Gospodar prstenova i čimpanze Caesara u Planet of the Apes, a od ove godine i batlera Alfreda u The Batman, te režiji filmova poput lanjskog Venom: Let There Be Carnage, objavio je kako kreće s radom na adaptaciji slavne alegorijska novela Georgea Orwella iz 1945., “Animal Farm”.

Priča je nadahnuta događajima iz ruske revolucije 1917. i staljinističkog režima, a uključuje skupinu životinja koje se pobune protiv ljudi koji posjeduju njihovu farmu i izbore svoju neovisnost. Iako arhitekti revolucije stvaraju utopijsko okruženje utemeljeno na jednakosti, svinja po imenu Napoleon izokreće prvobitnu namjeru, polako eliminira svoje suparnike i donosi sedam zapovijedi od kojih najosnovnija kaže da su „sve životinje stvorene jednake, ali neke životinje su jednakiji od drugih.”

Orwellova knjiga barem je triput prenesena na ekran, ali Serkis vjeruje da je pronašao novi put do toga. “Bit će emocionalno usredotočena na način za koji mislim da nije viđen prije. Perspektiva koju ćemo zauzeti bit će malo drugačija od načina na koji se inače prikazuju likovi. Temu ispitujemo u novom svjetlu.” Nicholas Stoller napisao je scenarij, a prava je otkupio Netflix još 2018. godine. No, u objavi navodi se kako će u pitanju biti koprodukcija Serkisove tvrtke Imaginarium, tima Aniventure i stručnjaka za animaciju/VFX Cinesite.

“Nadamo da ćemo našu verziju Orwellovog relevantnog remek-djela učiniti emocionalno snažnom, duhovitom i pogodnom za sve uzraste.” Još nema riječi o tome kada će se film pojaviti na ekranima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X