Ane Paška i njen ‘Salon za uljepšavanje duše’ kreće na mini turneju

Ane Paška održat će u siječnju svoj koncart u Rijeci, Dubrovniku, Korčuli, Splitu i Šibeniku.

Ane Paška (Foto: Kaja Zulin)

Koncart je autorski muzički performance glazbenice, dramaturginje i izvođačice Ane Paške na kojem se mogu doživjeti i čuti pjesme različitih tematika, crtice iz svakodnevnog života te igranje s formom riječi i rečenica uz glazbenu pratnju klavira, cajona i gitare. Autorica pjeva, recitira, u ponekim trenucima igra se s glasom i odlazi u nepoznate glasovne pejzaže, priča i pjeva o djetinjstvu, obitelji, stereotipovima, o majčinstvu, ljudskoj gluposti, o novcu, o zlobi, o glazbi i veselju. Postoji mogućnost da ćete tijekom koncarta posjetiti paški trg i susresti se s autentičnim uličnim dijalogom. Sve te teme možete doživjeti kroz upečatljive pjesničke slike, metafore, asocijacije, u kojima se mogu prepoznati svi.

“Koncart je više od koncerta: poetsko muzičko-izvedbeno putovanje duše.”

Ane Paška diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (2010.) i MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu (2019.). Zahvaljujući svojoj iznimnoj znatiželji i potrebi za istraživanjem različitih medija, završila je brojne izvedbene, glumačke i vokalne radionice, te se od 2014. godine potpuno posvetila autorskom stvaranju i radu, spajajući kazalište, glazbu, tekst, video, u nove izvedbene forme, stvarajući svoj prepoznatljiv i autentičan stil. Uz knjige Slikovnica od pidžame i JaMajka dream, koje su popraćene glazbenim performansima istoimenih naziva, od 2018. godine diljem regije izvodi svoj, sad već kultni, glazbeni performance Improvizije kojeg je od lipnja 2022. godine autorica nazvala jednostavno- KONCART, a svoj poziv i putujuće radno mjesto nazvala je SALON ZA ULJEPŠAVANJE DUŠE, koji je ujedno prvi salon takve prirode u Hrvatskoj.

Raspored izvedbi:

12.01. Rijeka, Filodrammatica, 19 h
17.01. Dubrovnik, Pop Heart Factory, 20 h
18.01. Blato na Korčuli, Kulturni centar, Blato, 19 i 30 h
21.01. Split, Udruga Sduso, 19 h
27.01. Šibenik, Azimut, 20 h

Rezervacija mjesta: [email protected] ili 095 252 0012

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X