‘Angel’s Breath’ – kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube uskoro u prodaji

‘Angel’s Breath’ kultni je album, odnosno projekt Milana Mladenovića, legendarne rock figure ovih prostora koji nas je nažalost napustio 1994. godine i Mitra Subotića Sube, vrhunskog glazbenika i producenta koji je u Brazilu, gdje je tragično i stradao 1999. godine, postao prominentni producent pred kojim su bile najbolje profesionalne godine. 

Milan Mladenović i Mitar Subotić Suba (Foto: Vladimir Radojičić)

Croatia Records i Zadužbina Milana Mladenovića udružili su snage kako uspomena na Milana i Subu ne bi izblijedila – ideja koja je dovela do albuma “Angel’s Breath” svijetu je bila prijeko potrebno onda, a i danas je.

Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je s namjerom da održava uspomenu na Milana i da njegovu autorsku i osobnu ostavštinu sačuva kao cjelinu. “Više od godinu dana smo radili na pripremi reizdanja Milanovog poslednjeg albuma Angel’s Breath koji je do sada publici bio dostupan samo kao limitirano CD izdanje. U dogovoru sa porodicom Mitra Subotića Sube, Milanovog prijatelja i koautora ovog albuma koji je snimljen 1994. godine u Subinom studiju u Brazilu, smatrali smo da Angel’s Breath treba ponovo objaviti jer predstavlja važan dokument stvaralaštva oba autora i kruna je njihove dugogodišnje saradnje. Želja nam je bila da i nekoj novoj publici približimo ove pesme i da ih učinimo dostupnim u jednom osveženom izdanju sa dobrim kvalitetom zvuka. Srećni smo što je Croatia Records prepoznao značaj ovog albuma i što će, uz njhovu podršku, Angel’s Breath dobiti novi život kao vinilno, CD i digitalno izdanje. Na ovaj način smo jedno umetničko remek-delo spasili od propadanja i zaborava, a na radost Milanovih i Subinih poštovalaca i svih ljubitelja kvalitetne muzike”, poručili su iz Zadužbine.

Milan Mladenović / Mitar Subotić Suba ‘Angel’s Breath’

U knjižici izdanja Milan je pisao ovako: “Ovo vreme je vreme ponovne podele, ponovnog usitnjavanja geopolitičkih celina, cepanja država i lokalnih ratova. Ovo vreme je također vreme u kojem dominira uska specijalizacija u svim domenima ljudske aktivnosti – od nauke preko privrednih grana do umetnosti.” Koliko ova Milanova izjava odjekuje i u 2020. godini i nije potrebno previše naglašavati.

“Angel’s Breath” rezultat je  posebne sinergije različitih senzibiliteta i to se čuje u svakoj od pjesama, počevši od Praia do ventu eternu preko Metak pa sve do pjesme Crv – jedanaest sjajnih pjesama koje po ko zna koji put dokazuju o kakva se dva vrhunska talenta radilo i koliko je prostor glazbene imaginacije Milana i Sube bio širok.

‘Angel’s Breath’, ilustracija: Zoran Janjetov

“Projekat za ovaj CD uradili smo Milan, Žoao, Fabio i ja. Sama činjenica da smo sva četvorica različiti i da posedujemo različite muzičke senzibilitete i iskustva bila je izazov za stvaranje jednog zajedničkog projekta. Na generalnom planu bio je to brazilski projekat, na kome su se susreli evropski i brazilski muzički uticaji i izmešali se u nekim višim energetskim sferama. Sva ta četiri posebna jezika izgradila su jedan poseban, peti jezik, koji je proizveo muziku bez tipičnog pečata ijednog od muzičara koji je svirao i učestvovao u kreiranju muzike”, napisao je Suba u tekstu naslovljenom Muzika četvrtog svetaEkskluzivno i limitirano reizdanje s remasteriranim snimkama prvo će se naći u prodaji kao CD po cijeni od 79 kuna te na svim streaming servisima od petka, 29. svibnja, a od danas su moguće prednarudžbe. Bogato LP izdanje, 180-gramski papirvinil u boji i download kod, u prodaji će se po cijeni od 129 kuna naći u lipnju, a uskoro će biti moguće i prednarudžbe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X