Artan Lili dobitnici nagrade ‘Milan Mladenović’

Nagrada Zaklade Milana Mladenovića za glazbeno djelo izuzetne umjetničke vrijednosti nalazi svoj smisao u pravovremenom prepoznavanju talenta i ohrabrivanju vrijednih autora i izvođača u njihovim naporima da istinskoj kreaciji pridaju važnost kakvu ona zaslužuje, navodi se iz Zaklade.

Artan Lili je bend koji je prvi dobio nagradu ‘Milan Mladenović’ (Foto: ZMM)

Svrha Nagrade je podržati takve autore i glazbenike u odnosu prema umjetnosti kakav je njegovao Milan Mladenović, a koji podrazumijeva stavljanje integriteta umjetničkog djela iznad svakog oportunizma. Usprkos beskompromisnom i nepokolebljivom stavu, Milan je, ne ublažavajući nijedan element plemenitosti svog umjetničkog i ljudskog koncepta, uspio dotaknuti živote izuzetno velikog broja ljudi. Time je dokazao da glazba lišena banalnosti itekako ima šanse biti prihvaćena i da brojnost potencijalne publike nije srazmjerna podilaženju najnižim formama ukusa i afiniteta.

Na ovogodišnji natječaj za dodjelu nagrade Zaklade Milana Mladenovića stiglo je 126 muzičkih djela iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije, prostora koji je Milanova muzika obilježila na najbolji mogući način.

Odlukom žirija nagadu je osvojila pjesma “D.E.P.R.A”, autora glazbe Bojana Slačale, Romane Slačale, Marka Ajkovića, Ivana Šćopulovića, autora teksta Bojana Slačale u izvođenju beogradskog sastava Artan Lili.

!Kompozicija „D.E.P.R.A.” zadovoljila je sve kriterijume koje muzičko delo čine izuzetnim. To je originalno, duboko individualno, stilski dosledno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem. To su samo najvažniji, ali ne i jedini razlozi koji su Artan Lili i Bojana Slačalu, jednog od najtalentovanijih autora novije generacije, izdvojili u konkurenciji od preko 120 dela od kojih nijedno nije bilo za potcenjivanje. Iskreno čestitamo dobitnicima i želimo im da se dalje razvijaju i napreduju pred očima mudre, zahtevne i zahvalne publike!, stoji u obrazloženju žirija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X