‘Attackovo ljeto u dvorištu Medike’ izašlo s programom za predstojeće vikende

‘Vikend zabavljanje je Attackov ljetni program prepun kulturno-zabavnih događanja koja će tijekom ljetnih mjeseci uveseljavati sve prisutne na otvorenom u dvorištu Medike. Baviti se kulturnim radom u virusno doba je svojevrstan izazov, a mi smo ga dočekali spremniji no ikad, uz mnogobrojne i raznovrsne sadržaje’, poručuju iz AKC Attacka i Medike.

Attackovo ljeto u dvorištu Medike

Tijekom cijelog ljeta, kroz gotovo 15 nadolazećih vikenda tj. sve do rujna, Attack sprema žanrovski raznolike koncerte mnogih alternativnih izvođača, partije, filmove, izložbe, diskusije i još mnogo toga.

Program otvorenja 11.6. je pripao Plazmaticku pseudonimu Marka Mihalineca, dugogodišnjeg producenta elektroničke glazbe sa sjedištem u Zagrebu. Pogone ga teorija, aktivizam, urbani kaos, postmodernizam i glazbeni žanrovi koji su njega izgradili u ono što je danas postao. Ujedno, on je jedan od pionira VJ-inga, izdao je knjigu omiljenih treš filmova s kolegom Velimirom Grgićem znanu kao „Žuti Titl”, a sve to nije niti blizu svega onoga što čini srž njegove glazbe. Prošle godine je nakon godina izbivanja odlučio izdati svoj neobjavljeni rad iz 2013. nazvan epohalno „Hrđava vremena”, dok je nakon nekolicine mjeseci ponovno pokorio novim i za sad zadnjim dugosvirajućim „Maziš mi se”.

Potom, u subotu 12.6. stiže Gužva u 16-ercu! Poletni punk rock je oduvijek bio sjajna glazba za ‘akcijade vikendom’. “Znate ono, dignuta šaka, bambus i sve ostalo što smo voljeli vidjeti na svirkama uživo. Kako takvih stvari kronično fali, naše dvorište će poslužiti kao podsjetnik! Nakon gotovo 30 godina rada, prvi puta u gostima kod nas”; poručuju organizatori.

Društvo im prati Šarena Pojava, novi socijalno-angažirani/ljubavno poletni rap rock sastav koji jednako duguje punku koliko i hip-hopu.

Namjera organizatora je u Dvorištu Medike postaviti stalnu zonu dobrog ugođaja u kojoj će se tijekom lipnja i srpnja moći pogledati elektro rock prvake Plastic Knives (17.6.), poetske dub radikale Kali Fat Dub (19.6.), dub teškaše Bamwise (24.6.), snene jazz rockere Kozmodrum (25.6.), hardcore rockere Kurve (26.6.), slavlje JeboTon ansambla (30.6.), povratak sinova teškog rocka Stonebride i svestranu kantautoricu Ninu Romić (3.7.), uz prvi ikad nastup u Medici groove metalaca Cold Snap (16.7.), te punk/ska prvake Inner Terrestrials (24.7.)…

Lista se puni, nije definitivna i kao i uvijek žanrovski je posve raznolika.

Osim glazbe, pripremaju se i probrana filmska druženja na otvorenom, povremene razgovore o glazbi i politici, te katkad i pokoju izložbu u Galeriji Sivoj.

Program su financijski podržali Ministarstvo Kulture i Grad Zagreb.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X