RadioTeatar predstavlja spot za ‘Obrnut red stvari’, pjesmu Kralja Čačka i Nine Bajsić

Ususret prvoj zagrebačkoj reprizi međunarodnog projekta ‘Soundtrack za film koji nije snimljen’ koja će se zbiti na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak 10.6. u 20 h – Radio Teatar je izbacio spot za pjesmu Obrnuti red stvari koja inače otvara ovu radio-predstavu.

Nina Bajsić i Kralj Čačka (Foto: Anita Nadj)

Autor spota za pjesmu je mladi redatelj Dražen Krešić i snimljen je u jednom kadru tijekom noćnog snimanja pjesme u zagrebačkom studiju DanMrak. Obrnut red stvari je inače prva  pjesma koja je nastala ove zime kroz glazbeno-poetsku razmjenu beogradskog slikara, pjesnika i kantautora Nenada Marića aka Kralja Čačka i Nine Bajsić, mlade zagrebačke dramaturginje i kantautorice. Miks i master pjesme potpisuje Ivan Božanić, a uz glavne protagoniste sviraju i glazbenici Dino Brazzoduro i Marko Marić.

Radio-predstava “Soundtrack za film koji nije snimljen” najavljuju iz RadioTeatra kao glazbeno–poetski street movie, a poznati glazbenik Darko Rundek ju opisuje slijedećim riječima: Rijetko kad sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu, kao na “Soundtracku za film koji nije snimljen”. Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz  publike koja nasmiješena napušta prostor.”

Prvu zagrebačku reprizu 10.6. iz RadioTeatra su odlučili  i mini koncertom posebog gosta iz Berlina, kantautora Seeda Holdena, porijeklom iz Valpova, a čiji je album Soldier on nedavno objavljen i u nakladi Croatia Recordsa. Seedu će se u nekim pjesmama pridružiti violinistica RadioTeatra, Jasmina Bojić.

Saznajte više: ‘Soundtrack za film koji nije snimljen’ u Kinoteci – strah od ljubavi

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X