RadioTeatar predstavlja spot za ‘Obrnut red stvari’, pjesmu Kralja Čačka i Nine Bajsić

Ususret prvoj zagrebačkoj reprizi međunarodnog projekta ‘Soundtrack za film koji nije snimljen’ koja će se zbiti na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak 10.6. u 20 h – Radio Teatar je izbacio spot za pjesmu Obrnuti red stvari koja inače otvara ovu radio-predstavu.

Nina Bajsić i Kralj Čačka (Foto: Anita Nadj)

Autor spota za pjesmu je mladi redatelj Dražen Krešić i snimljen je u jednom kadru tijekom noćnog snimanja pjesme u zagrebačkom studiju DanMrak. Obrnut red stvari je inače prva  pjesma koja je nastala ove zime kroz glazbeno-poetsku razmjenu beogradskog slikara, pjesnika i kantautora Nenada Marića aka Kralja Čačka i Nine Bajsić, mlade zagrebačke dramaturginje i kantautorice. Miks i master pjesme potpisuje Ivan Božanić, a uz glavne protagoniste sviraju i glazbenici Dino Brazzoduro i Marko Marić.

Radio-predstava “Soundtrack za film koji nije snimljen” najavljuju iz RadioTeatra kao glazbeno–poetski street movie, a poznati glazbenik Darko Rundek ju opisuje slijedećim riječima: Rijetko kad sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu, kao na “Soundtracku za film koji nije snimljen”. Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz  publike koja nasmiješena napušta prostor.”

Prvu zagrebačku reprizu 10.6. iz RadioTeatra su odlučili  i mini koncertom posebog gosta iz Berlina, kantautora Seeda Holdena, porijeklom iz Valpova, a čiji je album Soldier on nedavno objavljen i u nakladi Croatia Recordsa. Seedu će se u nekim pjesmama pridružiti violinistica RadioTeatra, Jasmina Bojić.

Saznajte više: ‘Soundtrack za film koji nije snimljen’ u Kinoteci – strah od ljubavi

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X