Azimut slavi rođendan, sviraju: Chui, Renar, Avdić, Seine, Moskau…

Šibenski rock klub najavljuje sedam koncerata u sezoni zima/proljeće 2018.

Azimut je sve stariji, pa su mu i ambicije iz godine u godinu sve veće. Pet mu je godina već, no rođendanska proslava ovoga se puta neće ograničiti na jednonoćni party. Šibenski klub slavit će sedam subota za redom, počevši od 10. ožujka.

U klubu će nastupiti sedam regionalno bitnih grupa i izvođača. Pomno odabranih. Naime, za rođendansku nisku koncerata Azimut se vodio isključivo s dvama kriterijima: da su pozvani glazbenici u 2017. godini objavili nove albume i da su ti isti albumi završili na godišnjim popisima najboljih izdanja.

Ovaj koncertni program, neslužbeno nazvan „7 veličanstvenih“, prepoznalo je i Povjerenstvo za rock i klupsku glazbu pri Ministarstvu kulture, stoga vam predstavljamo nadolazeće nastupe koje je, dakle, dijelom svojim sredstvima, blagoslovila i država:

Chui (10.03.) – Zagrebački electro/jazz sastav vraća se u Šibenik, nakon pamtljvog izvođenja „Lijepe naše“ na otvorenju tvrđave sv. Mihovila i odličnog koncerta od prije dvije godine, također u Azimutu, kada su promovirali ponajbolji album 2016. „Third Sun From the Stone“. Ovoga puta predstavit će novo remek-djelo „Chui ovu glazbu“, album koji su snimili u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a. Ne zaboravimo da su lani imali i kombinaciju s Josipom Lisac, što je rezultiralo fenomenalnim singlom „Tebi putujem“.

Sara Renar (17.03.) – Uvijek rado viđena gošća Azimuta nije album objavila u 2017., zakasnila je dva tjedna. Izdanje tiskano isključivo na vinilu „Gdje povlačiš crtu?“ izašlo je početkom 2018. i izazvalo velik interes glazbom inficirane javnosti. Album „Gdje povlačiš crtu?“ rezultat je Sarinog angažmana za međunarodni projekt „Rođendan umjetnosti“, a inicijativa je došla s Trećeg programa Hrvatskog radija za posebno izdanje emisije „Ars Acoustica“. Ono što je trebala biti jednokratna gaža prometnulo se u konceptualni album. Puno puta je ova zagrebačka kantautorica umjetnički odvažno povukla crtu, a upravo ju je to i definiralo kao kompletnu umjetnicu zavidne kvalitete i izričaja, što ovaj vinil i potvrđuje.

My Buddy Moose (24.03.)Gotovo je nevjerojatno da jedan od najboljih domaćih bendova nikad nije gostovao u Šibeniku. Riječki americana bend My Buddy Moose već su na početku desetljeća svojim drugim albumom “Wonderful Feeling of Emptiness” pokazali da su u stanju pisati sjajne pjesme temeljene na neodoljivim melodijama. Njihova najnovija ploča „IV“ smatra se trenutnim vrhuncem rada grupe. Ako ne vjerujete u ništa od ovoga poslušajte, recimo, „Scary Feeling“. Baš neodoljivo!

Bitipatibi (31.03.) – Shoegaze/dream pop bend, kojem tepaju da su beogradski Mazzy Star, gledali smo proteklog ljeta na livadi pred Azimutom, sad je vrijeme da Unu Gašić i njezin bend ugostimo u pravom klupskom ozračju. Hipnotički Unin glas veže nas uz stihove koji nošeni igrom gitara i sintesajzera na slušatelja prenose istinske emocije. Uz Unu i Bitipatibi sanja se, putuje i otkriva nove svijetove u kojima zaboravljamo na brige, odbacujemo nervozu i prepuštamo se svemu onome što nam pružaju. Novi album zove se “Lešnici divlji 2″ i toplo ga preporučamo.

Damir Avdić (07.04.)Graha, Diplomatz ili Bosanski psiho, kako god ga već želite zvati… Ovog distorziranog kontrarevolucionara iz Tuzle šibenska je publika imala prilike vidjeti samo u polusatnom izdanju na FALIŠ-u. Grmljavinu iz Avdićeva grla i gitare trebalo bi uživo doživljavati barem jednom godišnje, kao osobnu katarzu nakon svih svakodnevnih stresova. Damir Avdić je sam protiv svih, a za sve ono što nam se događa krivi su mu svi: Tito, Štulić, Dugme, korporacije, frajeri iz teretane, virtualni revolucinari, neoliberalni robovlasnici, antiglobalisti, lijevi i desni, svi su oni poput kukaca pod Avdićevom čizmom. Njegov friški album zove se „Amerika“, na kojemu više nema ravnomjernog dijeljenja šamara ljevici i desnici, sada ih dijeli „Amerikancima“, to jest svima nama. Uspio je još jednom, izrekao je ono što niti jedan informativni program nije, niti neće.

Seine (14.04.) – Na svojim počecima, Seine je predstavljao kantautorski projekt Ivana Ščapeca iz ugašene domaće grupe Vlasta Popić, koji je s vremenom prerastao u eklektičnu i nepredvidivu sviračku mašinu sposobnu da nježnu, jedva čujnu baladu u sekundi pretvori u distorziranu psihodramu. Novi album “Sno sna” istovremeno je i hrabar i nužan iskorak za Ščapeca koji je uhvatitio magiju i iznjedrio jedan od najzanimljivijih albuma domaće indie produkcije, koji se konzumira u jednom dahu i ekstatično proživljava na koncertima. A za one koji dosad nisu bili na njihovim šibenskim koncertima, poruka: puno je onih koji će se zakuniti da se radi o najboljim svirkama koje je Azimut ikada vidio.

Moskau (21.04.) – Glazbeno-performerski kolektiv iz Zagreba, čiji su koncerti izuzetan doživljaj na mnogim razinama. Njihov dupli album „Violence & Sorrow“ kritika je gotovo plebiscitarno proglasila jednim od najboljih dolaćih izdanja prošle godine.  Album donosi zaokruženu inteligentnu koncepciju s čvrstim umjetničkim uporištem u sadašnjem trenutku. Riječ je o punokrvnom albumu koji ne pati od sklepane lo-fi produkcije, već upravo nudi raskoš i to mračnu raskoš. Soundtrack tuge i nasilja, odnosno svijeta u kojem živimo.

Ulaz na sve rođendanske koncerte je, kao i obično, besplatan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X