Balenciaga prekida suradnju s Kanyeom Westom zbog antisemitskih komentara

‘Balenciaga više nema nikakvu vezu niti ikakve planove za buduće projekte vezane uz ovog izvođača’, stoji u izjavi.

Kanye West (foto: Screenshot/Revolt/YouTube)

Luksuzna modna kuća Balenciaga prekinula je suradnju s Kanyeom Westom zbog njegovih nedavnih antisemitskih komentara.

Reper se ove godine udružio s kreativnim direktorom tvrtke Demnom Gvasalijom kako bi izdao liniju odjeće Yeezy Gap Engineered by Balenciaga, a nedavno je otvorio i reviju kuće na Pariškom tjednu mode. Međutim, matična tvrtka brenda Kering objavila je da više neće raditi s Yeom.

“Balenciaga više nema nikakvu vezu niti ikakve planove za buduće projekte vezane uz ovog izvođača”, rekao je predstavnik Keringa.

Balenciaga nije prva tvrtka s kojom se West povezuje, a koja je s njim prekinula vezu. Prošli tjedan JPMorgan Chase je potvrdio da su “odlučili prekinuti svoj bankarski odnos s Yeezy, LLC i njegovim povezanim subjektima”.

Istovremeno, Music News izvještava da su dužnosnici Lige protiv klevete (ADL) napisali otvoreno pismo Adidasu tražeći od njih da ponovno razmotre puštanje proizvoda iz Westove linije obuće Yeezy. Pozvali su sportsku marku da dokaže da ne dopuštaju njegov “antisemitizam”.

“Pozivamo Adidas da preispita podršku proizvodnoj liniji Ye i da izda izjavu u kojoj jasno navodi da tvrtka Adidas i zajednica nemaju nikakvu toleranciju prema antisemitizmu”, napisali su.

West je bio naširoko osuđivan zbog svoje nedavne gomile antisemitskih komentara, što je rezultiralo zabranom objavljivanja na Instagrama i Twitteru. Slavne osobe poput Jamie Lee Curtis, Sare Silverman i Davida Schwimmera oglasile su se društvenim mrežama kako bi progovorile protiv njega, kao i političari i druge organizacije poput Black Jewish Entertainment Alliance.

Slavni radijski voditelj Howard Stern bio je posebno oštar prema Westu: “Kanye je bio u emisiji Chrisa Cuoma, ne možeš vjerovati kako sere. Ljudi ga brane govoreći da je mentalno bolestan. Zajebi to! Ako je toliko psihički bolestan, zašto mu ne postave skrbnika za novac kao što su to učinili jadnoj Britney Spears?”

West se odbio ispričati za svoje izjave, rekavši Piersu Morganu u nedavnom intervjuu da je namjerno dao komentare kako bi potaknuo animozitet.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X