BBC obilježava 30 godina Nirvaninog ‘Nevermind’ albuma novim filmom o vremenu provedenom u Velikoj Britaniji

U filmu se prikazuje i da je britanska glazba imala veliki utjecaj na Nirvanu i njen zvuk.

Nirvana (Foto: Wikipedia)

BBC Music 30 godina priprema film povodom 30 godina od objave albuma “Nevermind” grupe Nirvana. Film se bavi vremenom boravka grupe u Velikoj Britaniji, no prati ga i niz posebnih programa.

U priopćenju BBC-a objašnjava se da će programski raspored “detaljno istražiti glazbu albuma, kao i šire pogledati ono što je Nirvanu učinilo jednim od najznačajnijih bendova u povijesti rocka”.

No to nije sve. Emitirati će se i novi radijski dokumentarac “Nevermind At 30”, koji je snimljen posebno za BBC Radio 4, dok će 6 Music će u međuvremenu duboko zaroniti u “Nevermind” – radijska postaja će cijeli dan svirati pjesme s “Neverminda”.

Izjava o novom dokumentarnom filmu “When Nirvana Came To Britain” kaže da će “ispričati priču o tome kako je Nirvana između 1989. i 1994. godine predstavila novu i uzbudljivu priču rock glazbe u Velikoj Britaniji, mijenjajući tadašnji glazbeni krajolik s velikim utjecajem na generaciju britanske mladeži tijekom 1990ih.”

Film prati uspon benda od njihove prve britanske turneje, tijekom koje su nastupali u pubovima i malim prostorima, pa sve do njihovih legendarnih i zloglasnih TV nastupa na programima kao što su “The Word” i “Top of the Pops” – tj. trenutaka koji su im pomogli da učvrste njihovu status jednog od najvećih rock bendova na planeti i momenti koji su uveli grunge kulturu u mainstream. Gledatelji će također vidjeti koji britanski izvođači su imali veliki utjecaj na Nirvanu i njen zvuk.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X