Be Sharp Band singl ‘You Need Me To Change’ posvetio preminulom Robertu Jurčecu Muhi

Zagrebački blues rock Be Sharp Band objavljuje svoj drugi video spot i singl ‘You Need Me to Change’ s debi albuma ‘Ashes’.

Be Sharp Band (Foto: Igor Ferderber)

Nenad Mađerić, gitarista i autor tom je prilikom izjavio: “Četiri mjeseca nakon izdavanja prvog i naslovnog singla i spota “Ashes”, odlučili smo izdati naš drugi singl i spot. Pjesmu “You Need Me To Change” smo izabrali za drugi singl jer nam se čini kako je potpuno različita od “Ashes”, kako po soundu, tako i strukturi, više u formi pop pjesme, s naglašenim refrenom. Pjesmu posvećujemo našem prerano preminulom bubnjaru Robertu Jurčecu Muhi, osjećajući da je to nekako i naša dužnost, s obzirom da je “Ashes” posljednji album koji je on snimio, kao i spot za pjesmu “You Need me to change.””

Videospot su snimili i montirali Igor Ferderber i Suzana Svečnjak.

Album “Ashes” je objavljen prije tri mjeseca, a u međuvremenu je zasjeo na američke, britanske i europske žanrovske top liste, na Roots Music Reportu (USA), te Independent Blues Broadcasters Association (UK) naslagao je pjesmu za pjesmom.

Dana 9. srpnja 2020. u teškoj prometnoj nesreći preminuo je bubnjar banda, Robert Jurčec Muha.

Be Sharp Band je blues rock band iz Zagreba, oformljen 2015. Dvije godine kasnije bandu pristupa Marija Gašparić kao glavni vokal i autorica i bend diže na sasvim novu razinu. U jesen 2017. dvojac iz benda, Marija Gašparić i Nenad Mađerić, kao duet pod nazivom Two Blue pobjeđuju na 9th Croatian Blues Challengeu u Zagrebu i odlaze u Memphis na 34th International Blues Challenge, najveće svjetsko natjecanje u bluesu. Tom prigodom su nastupili na showcase programu u organizaciji udruge National Women in Blues, pritom se povezujući sa mnogim imenima svjetske blues scene.

Godinu kasnije bendu se pridružuje spomenuti bubnjar Robert Jurčec Muha i bend snima debi album “Ashes”. Pjesme su nastale 2017. godine u fazi dua Two Blue. Album izlazi 17. travnja ove godine i predstavlja 12 autorskih pjesama čija je namjera bila pokazati široki dijapazon bluesa i srodnih žanrova – ukorjenjenih u bluesu stare škole, ali kombiniranih sa modernim, urbanim aranžmanima, stvarajući tako spacifičan neo retro blues zvuk.

Uz Mađerića, Gašparić i Jurčeca u tijeku snimanja albuma i i ovog videa članovi benda su još Hrvoje Kaučić na bas gitari i Tomislav Ocvirek na klavijaturama.

Fotografije autorski potpisuju Igor Ferderber/Suzana Svečnjak.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X