Beogradska grupa Turisti objavila album ‘Levo ili desno’

Debitantski album objavljen je za makedonsku diskografsku kuću Balkan veliki.

Turisti ‘Levo ili desno’

Turisti su nastali kao projekt Boška Mijuškovića, jednog od istaknutijih predstavnika mlađe generacije glazbenika, člana beogradskih sastava Straight Mickey And The Boyz i Škrtice. Treba spomenuti kako je Mijušković još svirao i u grupama Seine, Lollobrigida, Dol i Zemlja gruva. Od samog početka Bošku se priključio i njegov brat Nikola Džimi Mijušković.

“Rad na albumu bio je kompleksan i trajao je dve godine. Prva faza je tzv. ‘sobna faza’, jer smo Džimi i ja proveli sate i sate u našoj sobi u Žarkovu. To je za mene bio proces učenja i sazrevanja. Upotreba softvera, semplovanja i sintesajzera zajedno sa živim instrumentima mi je otvorila nove prostore u stvaranju muzike. Druga faza je vreme da izađemo iz sobe, tj. da uključimo u rad i druge ljude koji će svojom pozitivnom energijom pomoći dalji razvoj albuma”, izjavljuje ovim povodom Boško Mijuškoić.

Zanimljivost je da je album producirao Niko Potočnjak iz zagrebačkih grupa Seven That Spells, Jastreb i Otrovna Kristina. “Mislim da sam pored njega najviše do sad naučio u muzici i zvuku, i pored prijateljstva to mi najviše znači od svega što smo postigli zajedno”, izjavio je Boško.

Poslušajte album ‘Levo ili desno’ grupe Turisti. 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X