Besplatna projekcija filma ‘Da li ste videli ovu ženu?’ u MSU

Otvorenje Zimskog izdanja Mreže festivala Jadranske regije 19. siječnja projekcijom u kinu, online program od 20. do 29. siječnja.

“Da li ste videli ovu ženu?” (foto: Non-Aligned Films)

Povodom početka druge edicije Zimskog izdanja, online festivala u organizaciji Mreže festivala Jadranske regije, Zagreb Film Festival predstavlja film “Da li ste videli ovu ženu?” Dušana Zorića i Matije Gluščevića, glumački tour de force Ksenije Marinković, koji od premijere u Veneciji ne prestaje oduševljavati publiku i kritiku.

Besplatna projekcija održat će se u MSU u petak, 19. siječnja s početkom u 19 sati. Prije početka filma zajedničkim live streamom iz Zagreba, Sarajeva, Ljubljane, Herceg Novog i Beograda obilježit će se početak Zimskog izdanja, online festivala nastalog udruživanjem vodećih festivala iz regije.

“Da li ste videli ovu ženu?” nadrealistična je psihodrama fokusirana na temu identiteta, preciznije, na temu ženskog multiverzuma koji se želi osloboditi. To raslojavanje prati se kroz tri metamorfoze jedne žene (sve u izvedbi Ksenije Marinković) koja luta Beogradom i njegovim opskurnim zakutcima u potrazi za načinom da iskoči iz vlastite kože. Filmska forma je slijedi, i sama se preoblikujući.

Film je prikazan na petnaestak festivala, a od važnijih nagrada ističe se posebno priznanje za montažu na Tjednu kritike u Veneciji te grand prix Aleksandar Saša Petrović na Festivalu au-torskog filma u Beogradu. Nastao je u produkciji Non-Aligned Films (Srbija), Radio-televizije Srbije, Fakulteta dramskih umetnosti, u koprodukciji s Dinaridi Film (Hrvatska).

Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Filmovi su im prikazani na velikom broju međunarodnih festivala, osvojivši više nagrada. Da li ste videli ovu ženu? njihov je dugometražni debi.

Zimsko izdanje zajednički je projekt festivala udruženih u Mrežu festivala Jadranske regi-je: Festivala autorskog filma Beograd, Filmskog festivala Herceg Novi, Ljubljanskog međuna-rodog filmskog festivala, Sarajevo Film Festivala i Zagreb Film Festivala.

Od 20. do 29. siječnja na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba besplatno pogledajte pet ostvarenja regionalnih autora: “Stric” Andrije Mardešića i Davida Kapca, “Garburu” Josipa Žuvana, “Da li ste videli ovu ženu?” Dušana Zorića i Matije Gluščevića, “Jahače” Dominika Menceja i “Muzej revolucije” Srđana Keče. Osim filmova na istoj platformi moći će se pogledati intervjui s autorima.

Mrežu festivala Jadranske regije podržava Potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe i Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X