‘Tišina mora’ Olivera Dragojevića je najprodavaniji album u Hrvatskoj

Album Olivera Dragojevića ‘Tišina mora’ (Aquarius Records) ovoga tjedna predvodi Top-listu prodaje domaćih naslova. Time je postao drugo izdanje koje je došlo na prvo mjesto liste najprodavanijih u Hrvatskoj u ovoj godini.

Oliver Dragojević ‘Tišina mora’

Ovim rezultatom, jedno izdanje našeg doajena glazbene scene Olivera Dragojevića se našlo na vrhu Top-liste prodaje prvi puta od 3. ožujka 2021. godine. U izvještaju objavljenom prije gotovo tri godine, najprodavaniji naslov u Hrvatskoj bio je “Vridilo je” (Aquarius Records) kojeg je Oliver Dragojević objavio 2005. godine.

Mia Dimšić se s albumom “Monologue” (Croatia Records) popela se na broj dva, kao i Marko Kutlić s “Poleti ptico” (Croatia Records) na treću poziciju. Gabi Novak s pločom !Pjesma je moj život” (Aquarius Records) došla je na četvrto mjesto, dok krug pet najprodavanijih zaključuje Hladno pivo i “Šamar” (Dancing Bear).

KUD Idijoti ‘Glupost je neuništiva’

Ploča grupe KUD Idijoti “Glupost je neuništiva” (Helidon/Dancing Bear) vratila se na vrh strane Top-liste prodaje poslije tri tjedna. Ovotjednim povratkom, LP “Glupost je neuništiva” ostvario je svoj ukupno osmi broj jedan, izjednačivši rezultat Adele s albumom “30” (Columbia/Menart, 2021./2022.). Taylor Swift ima dva izdanja u Top 5, a u pitanju su albumi “1989 (Taylor’s Version)” (Republic/Universal Music Hrvatska, broj 2) i “Midnights” (Republic/Universal Music Hrvatska, broj 5). Preostala dva mjesta u krugu pet najprodavanijih pripala su studijskim naslovima žanra K-pop – My World: The 3rd Mini Album (Aespa, SM Entertainment/Dancing Bear, broj 3) i Ready To Be (Twice, JYP Entertainment, broj 4).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 1. do 7. siječnja 2024. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X