Bezbeli Apstraklije i Srđan Gino Jevđević snimili spot ‘Razbataljon’

Sarajevski teferidž punk poznat kao Bezbeli Apstraklije i Kultur Shock guru Srđan Gino Jevđević predstavljaju novu pjesmu pod nazivom ‘Razbataljon’.

Bezbeli Apstraklije 'Razbataljon'
Bezbeli Apstraklije ‘Razbataljon’

“Razbataljon” nije nikakav macho muškarac, on jednostavno ima za cilj razbataliti svaki bataljon. Uvijek originalni, ovom suradnjom i video spotom pokazuju da domaća i regionalna glazbena scena ne mora uvijek biti jednosmjerna.

Autor spota je Berin Tuzlić, za montažu je zadužen Sanel Preljević, a muziku potpisuje Haris Ljumanović u produkciji Pixel Sarajeva.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oPd_0o3Pdzs[/youtube]

Da je tandem Berina Tuzlića i Harisa Ljumanovića uspješan pokazuje i niz animiranih filmova na kojima rade. Također, nije nepoznata suradnja Berina Tuzlića s grupom Kultur Shock. Osim što je radio na njihovom spotu za pjesmu “Country Mohammed” i “Soldier Of Misfortune” surađivali su i na projektu za spot snimljen u Domu mladih u Sarajevu.

Poslije mini turneje po Makedoniji BA se priprema za svirke u Podgorici i Novom Mestu koje su zakazane za 17. i 26. ožujak. Osim toga, novi album “Suza suzu stiže” samo što nije objavljen.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X