Big Strip Gorila objavili singl ‘Bez treme’

Big Strip Gorila, energični indie-rock bend iz Zagreba koji svoju glazbu opisuje kao ‘zoo-rock’, objavio je novi singl i spot ‘Bez treme’. Glazbu i tekst za novi singl potpisuje cijeli bend. Za produkciju i snimku zadužen je bio Boris Fischer, a za master se pobrinuo Goran Martinac.

Big Strip Gorila (Foto: Igor Ilić)
Big Strip Gorila (Foto: Igor Ilić)

“Kao što se snovi sastoje od nepovezivih fragmenata i priča, na sličan se način izmjenjuju priče u ovom spotu. U naizgled nepovezivim pričama, pojavljuju se likovi čije se želje prikazuju ili daju naslutiti. Ono što ih povezuje i što se isto daje naslutiti je da su želje tih likova krive, neispravne ili zabranjene i zbog toga skoro nemoguće za ostvariti. Svi su likovi zbog toga zarobljeni svojim neostvarivim željama. A kada je nešto nemoguće ostvariti u zbilji, preostaje prepustiti se maštanjima”, rekao je redatelj spota Igor Ilić.

[youtube]http://youtu.be/eLDTUv23YFk[/youtube]

Godine 2013. bend izdaje prvu pjesmu „Negacija savršene priče“ objavljenu na indie-kompilaciji “Tragovi” u izdanju Croatia Recordsa, a već sljedeće godine promoviraju singl i spot za pjesmu “Dresden” s kojim se predstavljaju na prvom RockOff festivalu zajedno s Gatuzom, M.O.R.T.-om, Sarom Renar i Morsom. U 2015. Gorile objavljuju još dva singla, “Bermudski trokut” i “Što sada kada smo zaspali”, koji se pričom iz videospotova nastavljaju na prethodni “Dresden”. Big Strip Gorila čine Marko Jankek (vokal/ritam gitara), Mate PalestrinaMazić (solo gitara/prateći vokal), Mateo Patekar (bubnjevi) i Tomislav Čanković (bas gitara). Iza sebe imaju mnoštvo koncerata i festivala, a među istaknutijim nastupima su: banjalučki Jelen Fest, Terraneo, Ferragosto festival, West Herzegowina Fest, Mars Moon, Rock kamp Orsula, Muf, međunarodni Emergenza festival i FER Brucošijada 2015. Trenutno rade na novom materijalu i pripremaju izlazak novog albuma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X