Big Strip Gorila objavili singl ‘Bez treme’

Big Strip Gorila, energični indie-rock bend iz Zagreba koji svoju glazbu opisuje kao ‘zoo-rock’, objavio je novi singl i spot ‘Bez treme’. Glazbu i tekst za novi singl potpisuje cijeli bend. Za produkciju i snimku zadužen je bio Boris Fischer, a za master se pobrinuo Goran Martinac.

Big Strip Gorila (Foto: Igor Ilić)
Big Strip Gorila (Foto: Igor Ilić)

“Kao što se snovi sastoje od nepovezivih fragmenata i priča, na sličan se način izmjenjuju priče u ovom spotu. U naizgled nepovezivim pričama, pojavljuju se likovi čije se želje prikazuju ili daju naslutiti. Ono što ih povezuje i što se isto daje naslutiti je da su želje tih likova krive, neispravne ili zabranjene i zbog toga skoro nemoguće za ostvariti. Svi su likovi zbog toga zarobljeni svojim neostvarivim željama. A kada je nešto nemoguće ostvariti u zbilji, preostaje prepustiti se maštanjima”, rekao je redatelj spota Igor Ilić.

[youtube]http://youtu.be/eLDTUv23YFk[/youtube]

Godine 2013. bend izdaje prvu pjesmu „Negacija savršene priče“ objavljenu na indie-kompilaciji “Tragovi” u izdanju Croatia Recordsa, a već sljedeće godine promoviraju singl i spot za pjesmu “Dresden” s kojim se predstavljaju na prvom RockOff festivalu zajedno s Gatuzom, M.O.R.T.-om, Sarom Renar i Morsom. U 2015. Gorile objavljuju još dva singla, “Bermudski trokut” i “Što sada kada smo zaspali”, koji se pričom iz videospotova nastavljaju na prethodni “Dresden”. Big Strip Gorila čine Marko Jankek (vokal/ritam gitara), Mate PalestrinaMazić (solo gitara/prateći vokal), Mateo Patekar (bubnjevi) i Tomislav Čanković (bas gitara). Iza sebe imaju mnoštvo koncerata i festivala, a među istaknutijim nastupima su: banjalučki Jelen Fest, Terraneo, Ferragosto festival, West Herzegowina Fest, Mars Moon, Rock kamp Orsula, Muf, međunarodni Emergenza festival i FER Brucošijada 2015. Trenutno rade na novom materijalu i pripremaju izlazak novog albuma.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X