Big Thief novim singlom ‘UFOF’ najavili novi album

Američki indie rock bend Big Thief objavio je novi singl ‘UFOF’ koji najavljuje istoimeni treći studijski album koji će biti objavljen 3. svibnja za izdavačku kuću 4AD.

  • 2
    Shares
Big Thief (Foto: Michael Buisha)

Big Thief su nastali 2015. godine i od samog starta svoje karijere okrenuli su se intenzivnim turnejama koje su rezultirale time da su nastupali širom svijeta i stekli obožavatelje koje je privukao njihov živi nastup. Za nešto više od godinu dana objavili su dva albuma, „Masterpiece” i „Capacity”. Imali su i zapažene nastupe na YouTube serijalu NPR radija „Tiny Desk Concert”, kao i na KEXP radiju.

Obožavatelji i kritičari su glazbu ovog benda opisali kao nešto što se analizira, uz što se plače, uz što se pleše, čemu se aplaudira, šta se pjevuši i što se vrišti na sav glas. Opisani su i kao netko čija se glazba sluša u prepunim restoranima, praznim spavaćim sobama, kaubojskim barovima, tijkom teških razgovora, satova joge i noćnih vožnji.

Album „U.F.O.F.”, u čijem nazivu posljednje „F” predstavlja riječ „friend” iliti prijatelj, snimljen je u ruralnom dijelu zapadnog Washingtona. Zanimljivo je i da je album sniman kao živi nastup, bez dosnimavanja, što nije uobičajena studijska praksa već dugi niz godina.

  • 2
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh