Bilježnice PJ Harvey prometnule se u BBC-jevu radio dramu ‘On Kosovo Field’

Radio drama ‘On Kosovo Field’ inspirirana je zapisima PJ Harvey s njezinih putovanja u sklopu stvaranja albuma ‘The Hope Six Demolition Project’.

PJ Harvey (Foto: Tomislav Sporiš)
PJ Harvey (Foto: Tomislav Sporiš)

BBC je najavio dramu u pet dijelova “On Kosovo Field” na BBC Radio 4 programu, nadahnutu zapisima PJ Harvey s njezinog putovanja na Kosovo. Dramu “On Kosovo Field” napisao je Fin Kennedy, a radnja se vrti oko brata i sestre rođenih na Kosovu i odraslih u Manchesteru, koji se vraćaju na Kosovo nakon saznanja o masovnoj grobnici pronađenoj u blizini njihovog kosovskog doma. U glavnim su se ulogama našli Michelle Keegan i Nico Mirallegro, a dramu je producirala Nadia Molinari.

Drama u pet nastavaka bit će emitirana od 9. do 13. siječnja 2017. godine.

PJ Harvey putovala je u periodu od 2011. do 2015. godine na Kosovo, kao i u Afganistan i Washington D.C., s fotografom i snimateljem Seamusom Murphyjem dok je radila na svom posljednjem albumu “The Hope Six Demolition Project”, kao i na zbirci poezije “The Hollow of the Hand”. Neke od snimaka s tog kosovskog boravka nalaze se u video spotu za pjesmu “The Wheel”.

PJ Harvey nedavno je najavila i promotivnu turneju albuma tijekom koje će do srpnja 2017. godine obići Australiju, Japan i Ameriku.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X