Bill Ward doslovno izbrisan iz povijesti Black Sabbatha

Tragikomična saga o reunionu Sabbatha se nastavlja – originalni bubnjar uklonjen sa fotografija.

Naslovnica web-stranice Black Sabbatha - fali četvrti!

Reunioni su patentirani da bi se zgrnula lova. To je jasno. Reunioni bi trebali predstavljati i bezazleno podsjećanje na zlatne autorske dane ostarjelih glazbenih veličina. Barem dok ima onih koje takvo nešto zanima. Pohlepa, međutim, sve pokvari. Ta stara krvnica rock and rolla zadnjih se mjeseci opasno uhvatila Black Sabbatha, s očitom namjerom zauvijek naškodi jednoj velikoj rock priči.

Sabbathi su najavili još jednu povratničku turneju (u međuvremena je i krenula iz Rusije), ovoga puta sprema se i novi album. Ozzy Osbourne, Tony Iommy, Geezer Butler i Bill Ward. Originalna postava, ista ona koja je prije četrdeset godina objavila prvijenac „Black Sabbath“, nultom točkom heavy metala kakvog danas poznajemo.

Pohlepa je uništila sve. Nije uništila planove koji su se već počeli ostvarivati, uništila je reputaciju jednog od najvećih bendova u povijesti moderne glazbe. Bill Ward se naljutio, nije mu se svidjela svota, želi više para, osjeća da se ostali članovi prema njemu ne odnose s „dovoljno poštovanja“. To je prepoznao u ugovoru, čiji detalji nisu poznati. Naljutio se, otišao i s Ozzyjem i društvom od tada komunicira isključivo preko odvjetnika.

Tragikomična javna svađa, uglavnom preko Facebooka, okrenula je fanove protiv Black Sabbatha. Vrijeđanje sva četiri člana benda, vraćanje već kupljenih ulaznica za koncerte i ljutito odricanje od svega dobroga što su Sabbathi posljednjih desetljeća napravili, kulminiralo je nakon jučerašnjeg objavljivanja nevjerojatno statusa na službenoj Facebook stranici benda.

Bill Ward je, naime, preko svog odvjetnika zatražio da se njegov lik ukloni sa svih fotografija na web-stranici Black Sabbatha. To je odmah i učinjeno. „Na zahtjev Billa Warda, privremeno smo uklonili njegove slike, kako obožavatelji ne bi stekli pogrešan dojam o njegovu sudjelovanju na aktualnoj turneji“, stoji u priopćenju grupe.

Bill Ward uklonjen je s fotografija. Što slijedi? Brisanje njegovih bubnjarskih dionica sa svih albuma? Sramotan i neslavan kraj jednog slavnog benda…

Zadnje od Komentar

Idi na Vrh
X