Billboard Croatia Songs: Mia Dimšić ‘dovela’ stari singl Taylor Swift na listu

Razlog je, pogađate, pobjeda Mie Dimšić na Dori.

Taylor Swift ‘Willow’ (Izvor: Youtube)

Pobjeda pjesme “Guilty Pleasure” koju izvodi Mia Dimšić na ovogodišnjoj Dori užarila je aktivnosti na društvenim mrežama. Ono o čemu se najviše raspravljalo bila je teza da je “Guilty Pleasure” plagijat pjesme “Willow” američke pjevačice Taylor Swift.

Masovno preslušavanje pjesme “Willow” radi usporedbe očigledno je urodilo plodom, dakako za Taylor Swift. “Willow” je u trećem tjednu, otkad postoji Top 25 lista “Croatia Songs” unutar sekcije “Hits Of The World” na Billboardu, ušao na deveto mjesto. Drugo objašnjenje ne postoji obzirom da je pjesma “Willow” debitirala 11. prosinca 2020. godine.

Dotad je najviše mjesto za neku pjesmu na engleskom jeziku bilo na 19. poziciji, gdje se već treći tjedan uzastopno nalazi “Heat Waves” grupe Glass Animals.

U poretku prve tri najslušanije pjesme u Hrvatskoj situacija je nepromijenjena; na prvom mjestu je i dalje Senidah s “Behute”, slijede je Jala Brat, Devito & Buba Corelli s “Roze”, dok je od prošlog tjedan na trećem mjestu i dalje singl “Trebaš li mi” Eni Jurišić i Matije Cveka.

No općenito najviši new entry do sada na “Croatian Songs” postigla je pjesma “Geto sport” koju potpisuju Rasta X Seksi X Banfica debitiravši na 4. mjestu ovog tjedna.

Cijelu “Croatian Songs” listu možete pogledati ovdje, a idućeg tjedna ćemo također izvještavati o glazbenim navikama najvećeg broja slušatelja u Hrvatskoj.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X