Billboard je tijekom utorka lansirao sekciju ‘Hits of the World’, Hrvatska na globalnoj glazbenoj karti

Billboard je tijekom utorka lansirao sekciju ‘Hits of the World’ u kojoj je počeo objavljivati tjednu listu popularnosti Croatia Songs. Lista donosi 25 pjesama, a temelji se na rezultatima glazbenog streaminga i digitalne prodaje singlova u našoj zemlji prema podacima koje prikuplja MRC Data. Billboard je najveći svjetski autoritet glazbene industrije, a MRC Data vodeći globalni sustav mjerenja popularnosti u industriji zabave.

Hits of the World – hrvatska sekcija

Sekcija “Hits of the World” vidljiva je svim posjetiteljima internetske platforme Billboard.com, a ažurirat će se utorkom na temelju podataka koji će mjeriti period između petka i četvrtka prethodnog tjedna.

Projekt “Hits of the World” nastavak je globalnog pristupa glazbenom tržištu magazina Billboard. “Vidjeli smo kako je veliki uspjeh postiglo proširenje našeg mjerenja s listama BIllboard Global 200 tijekom 2020. godine i to naglašava našu predanost predstavljanju onoga što se događa s korištenjem glazbe na svjetskoj razini”, izjavio je predsjednik Billboarda Julian Holguin i naglasio kako je MRC Data ključni partner za uspjeh kompanije kao vodećeg nezavisnog dobavljača rezultata mjerenja popularnosti: “Liste pojedinih zemalja će omogućiti industriji mjerenje uspjeha na globalnoj razini.”

“Kao vodeći izvor podataka i uvida u industriji zabave, MRC Data uspostavlja novi standard u transparentnosti glazbene industrije kroz uvođenje globalnog proizvoda koji prikazuje rangiranje pjesama na više od 40 samostalnih tržišta pojedinih zemalja”, rekao je ovom prilikom izvršni direktor P-MRC Data, Rob Jonas.

Hrvatska glazbena industrija je, postavljanjem liste Croatia Songs na stranice magazina BIllboard, ušla na globalnu glazbenu kartu. Projekt “Hits of the World” donosi liste popularnosti iz više od 40 zemalja s područja četiriju regija: Europe, Latinske Amerike, Azije i Pacifika i Afrike. Hrvatska je jedina zemlja u regiji s vlastitom listom, a od zemalja Europe, dodana su mjerenja za Austriju, Belgiju, Češku, Dansku, Finsku, Francusku, Njemačku, Grčku, Madžarsku, Island, Irsku, Luksemburg, Nizozemsku, Norvešku, Poljsku, Portugal, Rumunjsku, Rusiju, Slovačku, Španjolsku, Švedsku, Švicarsku, Tursku i Veliku Britaniju.

“Izrazito nam je drago da je Hrvatska od strane magazina Billboard prepoznata kao bitan teritorij na globalnoj glazbenoj karti. Uvrštenje liste Croatia Songs u sekciju “Hits of the World” vodećeg svjetskog autoriteta u glazbenoj industriji definitivno mijenja uvid u naš posao”, rekao je Dario Draštata, član Upravnog odbora Hrvatske diskografske udruge (HDU) i predsjednik Regionalne udruge nezavisnih diskografa RUNDA i dodao: “To je odlično za razvoj poslovanja i omogućuje našim izvođačima i njihovim izdavačima lakši put do prepoznavanja njihova rada izvan teritorija Hrvatske i regije.”

Na prvoj listi Croatia Songs magazina Billboard prvo mjesto zauzima Senidah s pjesmom “Behute”, a rezultati mjerenja pokazuju dominaciju regionalnih izvođača trap glazbe. Eni Jurišić i Matija Cvek su se s pjesmom “Trebaš li me” smjestili na petom mjestu, a od izvođača iz Hrvatske na listi su 30Zona & KUKU$ sa singlom “Debili” i Grše s pjesmom “Highlife”.

>>Pogledajte listu

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X