Billie Eilish: Poludjet ću ako još neki bijelac napiše ‘All lives matter’

Eilish ima riječi pokude za bijelce u svojoj objavi na Instagramu koju je tagirala #justiceforgeorgefloyd.

Billie Eilish (Foto: Wikipedia)

“Ako su svi životi važni (all lives matter, eng. pr.) zašto se crne ljude ubija samo zato što su crni? Zašto se progone imigranti? Zašto su bijelcima pružene mogućnosti koje drugim rasama nisu? Zašto je u redu da bijeli ljudi protestiraju doslovno s automatskim oružjem, dok ih se moli da ostanu kod kuće? Zašto je u redu da se crnci nazivaju lopovima dok prosvjeduju zbog ubojstva nevinih ljudi? Znate li zašto???? Bijeli. Jebena. Privilegija”, napisala je ovogodišnja najnagrađivanija 18-godišnja grammyjevka na svom profilu u objašnjenju posta započetog s: “Poludjet ću ako još neki bijelac napiše ‘All lives matter'”.

Bijelcima koji su na društvenim mrežama počeli pisati parolu “All lives matter” Billie Eillish jasno poručuje: “Ovdje nije riječ o vama. Prestanite stalno sebično misliti da je sve o vama. Ako se netko dvoumi zbog čega sve ovo, neka ode na početak i vidi gdje je počelo”.

Poput milijuna Amerikanaca i Eillish je uzdrmana brutalnošću i svirepošću načina kojim je ubijen George Floyd od strane policajca u Minneapolisu 25. svibnja ove godine, nakon čega su krenuli veliki prosvjedi diljem zemlje koje sinoć nije ni moglo zaustaviti ni uvođenje policijskog sata ni podizanje nacionalne garde, tj. američke vojske koja 164 godine nije ratovala na svom teritoriju, i zbog čega je u konačnici i američki predsjednik Donald Trump noć proveo u skloništu zamračene Bijele kuće (svjetla Bijele kuće gasila su se samo kad je bio ubijen predsjednik Kennedy).

“Pokušavam iskoristiti ovaj tjedan kako bih smislila način kako se izraziti na pravi način. Imam ogromnu platformu i jako se trudim  odvojiti pošteno vrijeme za razmišljanje o onome što da kažem i načinu kako da to kažem. Ali dovraga, samo ću početi govoriti”, objasnila je Eillish revoltirana parolama “All lives matter”, a sve završila s: “Black lives matter. Black lives matter. Black lives matter. Say it again. #justiceforgeorgefloyd.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X